16/3 Douanecongres 2016

Douanecongres 2016 - Douane en handel: samen klaar voor de toekomst!

16 maart 2016
€ 295.00
voor leden van Flows, Alfaport of Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen - Waasland
€ 395.00
Niet-leden

Flows en Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland organiseren op 16 maart 2016 de tweede editie van het douanecongres. Na het succes van vorig jaar, gaan we opnieuw in op enkele actuele thema’s met gerenommeerde sprekers uit de industrie, logistiek, consultancy en de Belgische douaneadministratie.

Het nieuwe communautaire douanewetboek UCC dat op 1 mei 2016 in werking treedt, zal als een rode draad doorheen het programma lopen.  De impact van de nieuwe wetgeving op de bedrijfs- en douaneprocessen van de Belgische industriële en logistieke operatoren zal door specialisten worden geanalyseerd en becommentarieerd. Welke impact zal dit nieuw douanewetboek hebben voor u als ondernemer? Hoe pakken andere landen dit aan? 

Via een aantal goede praktijkvoorbeelden, staan we stil bij faciliteringsprojecten en vereenvoudigde procedures die grensoverschrijdend kunnen toegepast worden. Hoe kunnen goederen hierdoor efficiënter, sneller en goedkoper naar hun bestemming worden gebracht? Ook de organisatie van controles en de evolutie van een transactionele naar een ‘system based’ benadering met groter gebruiksgemak én grotere continuïteit voor de operatoren wordt behandeld tijdens dit tweede douanecongres.

Tot slot ook aandacht voor de recente ontwikkelingen rond het vervolging- en bestraffingbeleid in de EU. Via best practices en dialoog wil het congres ook bijdragen tot een betere samenwerking tussen douane en handel om fraude te bestrijden.

Kortom een gevarieerd programma dat iedereen die met internationale handel te maken heeft ongetwijfeld zal boeien en waarbij er ruim de gelegenheid is te netwerken met specialisten, collega’s en douaneautoriteiten. 

Wim De Vilder, onze gastheer, zal dit congres het nodige elan geven met zijn pittige interviewstijl.