4/10 - Flows Executive Breakfast: Privacy management van persoonlijke data

Wake-upcall rond toepassing Europese privacyregels. In mei 2018 wordt de nieuwe Europese regelgeving rond privacy van kracht. Veel bedrijven beseffen nog niet wat dit voor hen betekent. Tijdens een executive breakfast van Flows brachten Intel en Telenet wat licht in de digitale duisternis.

4 oktober 2016
€ 75.00
Voor Flows abonnees (inclusief ontbijtbuffet - gratis parking)
€ 85.00
Voor niet-Flows abonnees (inclusief ontbijtbuffet - gratis parking)

Een zestigtal deelnemers luisterde geboeid naar de uiteenzetting van Riccardo Masucci, senior privacy and security policy manager van Intel. Masucci keek vooruit naar de gevolgen als in mei 2018 de nieuwe Europese privacywetgeving in voege treedt. "De Europese Unie heeft de lat heel hoog gelegd", klonk het bij de spreker van Intel. "Wie persoonlijke data beheert, zal moeten bewijzen dat er een beleid is om die data goed te beheren en te beschermen. Het spreekt voor zich dat dit een impact heeft op de manier waarop een bedrijf georganiseerd is, de processen plant en de datastroom beheert."

Hindernis

Wie in mei 2018 in orde wil zijn, heeft dus werk voor de boeg. Deze wake-upcall, ideaal bij een ontbijtsessie, werd nog versterkt door de getuigenis van David Stevens, data protection officer bij Telenet. "De nieuwe regelgeving zagen wij eerst ook als een hindernis", getuigde Stevens. "Maar we zagen doorheen het proces dat zorg voor privacy een doelstelling en zelfs een belangrijke strategische pijler van ons bedrijf kan zijn. De nieuwe regelgeving dwingt je alvast om goed na te denken. Je wordt verplicht om na te denken over welke gegevens je van wie wil bijhouden. Over de vraag hoe je dat gaat doen, hoe lang en waarvoor je die gegevens gebruikt. En natuurlijk over de manier waarop je die gegevens beschermt en wat je gaat doen als er iets mis gaat."

Iedereen

De spreker wees er in de vragenronde op dat de nieuwe privacyregels voor iedereen gelden. "Dus ook voor heel kleine ondernemingen. Zelfs voor verenigingen. Maar niet iedereen hoeft daar onmiddellijk personeel voor vrij te maken. Vaak volstaan de adviezen van belangengroeperingen of analyses van externe dienstverleners. Maar de wetgeving verplicht wel degelijk iedereen om te bewijzen dat de beschikbare data volgens de regels worden beheerd."

.

Download gastenlijst (206.58 KB)