26/10 - De Nieuwe Zijderoute

De Zijderoute is een eeuwenoude verbinding tussen Azië en Europa. De afgelopen jaren wint de Nieuwe Zijderoute, een spoorverbinding voor goederenvervoer, razendsnel aan populariteit. Deze nieuwe connectie biedt grote kansen aan oost-west supply chains. Welke? Dat hoort u op 26 oktober tijdens het Congres De Nieuwe Zijderoute.

26 oktober 2017
€ 295.00
Voor abonnees van Flows & NT
€ 395.00
Niet-abonnees

'Gamechanger'
Deze verbinding plaatst zich qua duur (ca. 14 dagen) precies tussen luchtvracht (2-4 dagen) en scheepvaart (>25 dagen) in. Deze positie geldt ook voor de kosten: het tarief is aanzienlijk lager dan luchtvracht maar duurder dan scheepvaart. Dit betekent dat De Nieuwe Zijderoute een degelijk alternatief is voor beide modaliteiten. Tijdens het Congres De Nieuwe Zijderoute wordt zoveel mogelijk helderheid verschaft in de connectie. De volgende zaken komen aan bod:

  • Geografisch, welke route's zijn er en door welke landen gaan de goederen?
  • Capaciteit, wat is het huidige volume en wat is de maximale capaciteit?
  • Veiligheid, hoe veilig zijn mijn goederen onderweg?
  • Betrouwbaarheid, hoe betrouwbaar is de verbinding qua tijd?
  • Risico's, welke risico's zijn er?
  • Praktijk, welke partijen maken er al gebruik van en wat zijn hun ervaringen?
  • Concurrentie, wat betekent deze verbinding voor de andere modaliteiten, havens, etc.?

Op 26 oktober geven betrokken specialisten antwoord op deze en uw eventuele andere vragen! Wilt u vooraf een vraag indienen, mail naar marketing@flows.be

Voor wie?
Het Congres De Nieuwe Zijderoute is voor logistiek professionals betrokken bij relevante supply chains. U ontmoet professionals van logistiek dienstverleners, spoorexploitanten, verladers, expediteurs, etc. Aan het congres nemen ruim 150 professionals deel.

Dit event is een samenwerking tussen Flows en NT. Het volledige programma vindt u hier.