24/1 - Innovatie en digitalisatie: mag het wel?

“Digitalisatie en innovatie zijn dringend nodig om de economische groei te blijven ondersteunen.” We horen dit credo elke dag. En we zijn er allen stilaan van overtuigd dat het moet. Er gaat geen dag voorbij zonder berichten in Flows of andere media over onbemande schepen, drones die goederen afleveren, het gebruik van artificiële intelligentie, machine learning voor het bepalen van reistijden, en ga zo maar door.

24 januari 2019
€ 95.00
Flowsabonnee (incl ontbijt)
€ 115.00
Niet-abonnee (incl. ontbijt)

Het is duidelijk: we moeten mee. Maar … mag dit allemaal wel?  Er bestaat ook zaken zoals privacywetgeving, mededingingsrecht, intellectual property, recht om te opereren,… Matchen die zaken wel met onze drang om te innoveren de digitaliseren?  En zo ja, zijn alle bedrijven en niet in het minst onze overheid er dan ook klaar voor?

Meer dan genoeg stof voor debat en reflectie. Op basis van concrete cases gaan Professor Eric Van Hooydonk en Erwin Verstraelen (Chief Digital Innovation Officer bij Havenbedrijf Antwerpen) in op de juridische aspecten van digitalisering en technologie. Ze antwoorden ook op uw vragen. Journalist Luc Blyaert leidt alles in goede banen.

Reserveer nu uw plaats aan de ontbijttafel