22/9 - Book@Flows: Douane en Accijnzen Toegepast

Is uw kennis als logistiek manager of douaneverantwoordelijke van het UCC up-to-date?

22 september 2016
€ 85.00
Flows abonnees, inclusief gratis boek twv € 65
€ 95.00
Niet-abonnees, inclusief gratis boek twv € 65

Er is heel wat te doen rond de nieuwe douanewetgeving UCC. Kerstien Celis (Lector bij Hogeschool Gent) en Josse Verbeken (Douane en Accijnzen Adviseur bij FOD) brengen in hun boek “Douane en Accijnzen Toegepast” heel wat praktische do’s en dont’s. Zij schreven dit boek vooral voor studenten die hun eerste stappen zetten in de boeiende douanematerie. Maar ook het bedrijfsleven toont nu heel wat interesse.

Daarom kondigt Flows nu in primeur de tweede editie van het boek aan. tijdens het eerste Book@flows event. Dat wordt een interactieve ochtendsessie, kort en krachtig, van 8 tot 9.30 uur.

Inhoud

Dit handboek behandelt douane en accijnzen zowel vanuit theoretisch als vanuit praktisch standpunt. Na een overzicht van de evolutie van het douanebeleid in Europa en het wetgevende kader, worden de betrokken partijen en de verschillende douaneregelingen besproken bij invoer, doorvoer en uitvoer.

De praktische aspecten worden benadrukt, zoals het Import Control System en het Export Control System en de te vervullen verplichtingen bij aankomst en vertrek van goederen, met bijzondere aandacht voor het invullen van het Enig Administratief Document.

Daarnaast worden onderwerpen behandeld als de oorsprong van goederen, de te overhandigen documenten bij invoer, transit en uitvoer, bijzondere douaneregelingen als actieve en passieve veredeling, douane-entrepots en tijdelijke invoer. Een apart hoofdstuk wordt gewijd aan accijnzen.

Het handboek vertrekt vanuit een theoretische benadering, waarbij alle aspecten ruim geïllustreerd worden met voorbeelden. De talrijke voorbeelden maken het werk uitermate geschikt voor logistiek managers.