19/10 - Familiebedrijven in logistiek: risico of kans?

Familiebedrijven: zijn ze een gedateerd overblijfsel uit het verleden? Of net een extra troef in een snel globaliserende wereld? Is het familiale karakter een garantie op snelle besluitvorming? Zijn ondernemers die met eigen kapitaal werken alerter? Of net meer kwetsbaar? Zorgt het familiale kader voor meer betrokkenheid bij de bedrijfsleiding en zo voor meer stabiliteit? Vormt het familiale karakter een extra troef in het buitenland? Is het mogelijk om met een familiale structuur voldoende volume te creëren? Is het opeten of opgegeten worden?

19 oktober 2018
€ 95.00
Flows- abonnees (incl ontbijtbuffet - gratis parking)
€ 115.00
Niet-abonnees (incl ontbijtbuffet - gratis parking)

Wie kan beter op die vragen antwoorden dan ondernemers uit familiebedrijven in onze sector? Stefanie Feys (Zuidnatie), Benoit Van Dyck (Edmond Van Dyck & Sons) en Luc Haesaerts (Haesaerts Intermodal) zijn toppers uit familiale ondernemingen die vanuit een lange traditie actief zijn in een uitdagende sector. In een panelgesprek met Flows-hoofdredacteur Bart Timperman delen zijn hun visie op en beleving van familiaal ondernemen in de logistiek.

Meten is weten. Daarvoor zorgt Burt Riské van Trends Business Information na het panelgesprek met de nodige data over familiebedrijven in transport en logistiek. Hoe belangrijk zijn ze, in volumes en kapitaal? Zijn hun resultaten anders dan de niet-familiale bedrijven? Zijn ze een uitstervend ras, of net stabieler dan de niet familiale collega’s?

Daarna is het uw beurt. Ons panel antwoordt openhartig op uw vragen over familiaal ondernemen.

Mis dit Flows-breakfast niet. Schrijf vandaag nog in

 

Programma

07:30 - 08:00 uur

Ontvangst met ontbijtbuffet

08:00 - 08:40 uur

Panelgesprek

08:40 - 08:50 uur

Pauze en aanvullen ontbijt

08:50 - 09:10 uur

Analyse familiebedrijven

09:10 - 09.30 uur

Vragenronde