Contact

Flows is een initiatief van de Havenkoepel, een federatie van haven gebonden en logistieke bedrijven, en PORT+, een dienstverlenend bedrijf gespecialiseerd in onder meer informatieverstrekking binnen de havensector.

Flows contacteren:

Algemeen: telefonisch op 32 3 206 73 50

Abonnementenservice: abonnementen@flows.be

Redactie: redactie@flows.be

Adverteren: marketing@flows.be

Samenstelling redactie:

Freelance redacteurs:

Meer weten over onze journalisten?

Kasper Demol (°1987) werkt als freelance redacteur voor Flows, met specialisatie in luchtvracht. Hij voerde sinds 2010 communicatieopdrachten uit bij verschillende bedrijven, vaak met mobiliteitsgebonden materies. Hoewel hij opgroeide in Zaventem, kwam hij professioneel pas in aanraking met de luchtvaartsector als woordvoerder van Voka Vlaams-Brabant. Zowel zijn moeder als grootvader werkten op BRUcargo. Zelf spreidt hij zijn vleugels bij Flows over de Belgische, Europese en zelfs wereldwijde luchtvrachtwereld.

Melanie De Vrieze (°1975) verdiept zich voor Flows in de wondere wereld van de douane. De voorbije jaren specialiseerde ze zich in diverse domeinen zoals justitie, HR, management, finance en technologie. Ze schrijft onder meer voor HRmagazine, Trends, Data News en FDmagazine.  

Roel Jacobus (°1970) werkte op de persdienst van Stad Brugge en was redacteur van de Roulartakranten Het Brugsch Handelsblad en Krant van West-Vlaanderen. Van 1999 tot 2008 was hij hoofdredacteur van het Voka-magazine Ondernemers in West-Vlaanderen. Na een tijdelijk ambt van provinciaal directeur bij het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen stapte hij eind 2012 weer voluit in de journalistiek. Hij is zelfstandig freelancer voor o.m. CFO Magazine, West-Vlaanderen Werkt en de magazines van Voka West- en Oost-Vlaanderen. Sinds 2017 schrijft hij voor Flows voornamelijk over Zeebrugge, waar hij als jonge snaak op de kade werkte.

Sven Goyvaerts (°1984) is redacteur technologie en ons baken in de oceaan van apps, bits en bytes. Daarnaast is hij de man achter een podcast rond digitale transformatie in de maritieme en logistieke keten. In hoofdberoep bemant hij de helpdesk van een softwarebedrijf dat toepassingen voor de transportsector ontwikkelt. Voordien werkte hij bij MSC.

Koen Heinen (°1954) werkt als freelance redacteur voor Flows. Hij deed voordien gedurende 35 jaar ervaring op als journalist bij de gespecialiseerde transportkrant De Lloyd. Hij spitst zich voornamelijk toe op de domeinen binnenvaart en spoor.

Michiel Leen (°1987) is freelance journalist en bouwde een brede ervaring op als medewerker voor onder andere De Morgen, Het Nieuwsblad en Jobat. Sinds hij het Flows-team vervoegde, volgt hij vooral het nieuws uit de Antwerpse maritieme community en is hij steeds op zoek naar verhalen voor de wekelijkse nieuwsbrief rond People & Jobs. Daarnaast is hij actief als economiemedewerker voor De Standaard, enkele kleinere literair-culturele tijdschriften en diverse vakbladen.

Bart Timperman (°1962) begon als journalist op freelancebasis en werkte zo voor tal van uitgevers, zoals ‘Het Volk’, ‘Het Nieuwsblad’, Radio 2’, ‘Afrit 9’, ‘Steps’, ‘De Zondag’ en dergelijke meer. Daarna ging hij in 1999 aan de slag als journalist bij Gazet van Antwerpen (GVA), waar hij vele jaren deel uitmaakte van de redactieleiding. Vanuit die leidinggevende opdracht bij GVA begeleide hij in 2003 ook mee de opstart van ‘De Zondag’ als volwaardige nieuwskrant. In 2014 werd hij aangezocht om als hoofdredacteur de regionale nieuwszender RTV (Mechelen en Kempen) een grondige make-over te geven. Daarna werkte hij nog enkele maanden als projectleider voor VRT Nieuws en Sport. Sinds juni 2016 is hij hoofdredacteur van Flows.

Jean-Louis Vandevoorde (°1959) startte zijn loopbaan als transportjournalist in 1987 bij De Lloyd en maakte in 2013 de overstap naar Flows. Als freelance journalist schrijft hij eveneens voor andere in logistiek, scheepvaart en havens gespecialiseerde websites en magazines in binnen- en buitenland, alsook voor niet-transportgebonden publicaties. Als praktijkassistent is hij betrokken bij de opleiding ‘Master in Maritime Science’ aan de Faculteit Recht en Criminologie van de Universiteit Gent. Zijn specialisatie ligt in internationale scheepvaart, havens en vervoer over water.

Philippe Van Dooren (°1956) is freelance journalist. Als expert in wegvervoer, mobiliteit, logistiek en e-commerce werkt hij ook mee aan andere gespecialiseerde publicaties, hoofdzakelijk in de B2B-sfeer. Met bijna 40 jaar ervaring - eerst als transportjournalist en nadien als hoofdredacteur van De Lloyd en Transport Echo - stampte hij mee Flows in 2013 uit de grond als volwaardige opvolger van deze publicaties. Naast journalistiek legt Philippe Van Dooren zich inmiddels ook toe op copywriting, moderatie en communicatieadvies voor bedrijven.

Stefan Verberckmoes publiceerde zijn eerste artikels in Hinterland en de Antwerp Sailing List van de Antwerpse havengemeenschap toen hij nog op de schoolbanken van Sint-Lodewijk zat, waar hij de opleiding Expeditie volgde en in 1987 eerste laureaat van de Prijs Noord Natie werd. Na enkele jaren voor de Belgische rederij CMB te hebben gewerkt, besloot hij in 1993 om voltijds journalist te worden. Zijn artikels en analyses verschenen in o.a. Nieuwsblad Transport, De Lloyd, Cruise & Ferry Info, Fairplay en Flows.be. Begin 2016 vervoegde hij het team van de Franse consultant en databank Alphaliner als liner shipping analyst & editor North Europe.

Klik hier voor de standaard advertentiemogelijkheden en tarieven.

Aarzel niet om ons te contacteren voor een voorstel op maat van uw bedrijf.

De verantwoordelijke uitgever van Flows is: Havenkoepel vzw, Brouwersvliet 33 – bus 8, 2000 Antwerpen.

Het correspondentieadres is: Flows, p/a Brouwersvliet 33 -  bus 4, 2000 Antwerpen.