Stephen Haeck (Gheeraert) “Truckers zijn terug trots op propere wagen”

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
Stephen Haeck
Stephen Haeck © Gheeraert

In de industriezone achter Zeebrugge opent transport- en logistiek bedrijf Gheeraert een tweede truckwash. De installatie in Zedelgem raakte overbezet. Stephen Haeck schrijft dit toe aan de teruggekeerde trots van chauffeurs op een propere wagen.

Gheeraert opent op vrijdag 31 maart langs de Pathoekeweg in Brugge een tweede truckwash. “We hebben al zeventien jaar een truckwash op onze hoofdvestiging in Loppem (Zedelgem) nabij de E40”, zegt garageverantwoordelijke Stephen Haeck. “Jaar na jaar groeide het klantenbestand en werden we in de streek een gevestigde waarde.”

De tweede wasstraat komt op de site van het in 2016 overgenomen Transport De Sauter, dat intussen volledig onder de vlag van Gheeraert rijdt. “Daar was ruimte beschikbaar voor identiek hetzelfde systeem dat we sinds 2019 in Loppem gebruiken. De 25 meter lange wasstraat is geschikt voor bestelwagens, vrachtwagens, trekkers met oplegger, bussen en mobilhomes. Na een manuele voorbereiding gaat het voertuig in een volautomatisch roll-oversysteem met bewegende dak- en zijborstels. Dit is voorzien van speciale borstels met één millimeter haardikte om de lakschade tot een minimum te herleiden. Ten slotte is er uitrijhulp bij het verlaten van de wasplaats.”

Chauffeurs helpen handje

De keuze van de locatie is logisch, zegt Haeck. “Vanuit het grote industriegebied rond de Pathoekeweg – gelegen langs het Boudewijnkanaal tussen Brugge en Zeebrugge – kwamen al veel vrachtwagens naar onze truckwash in Loppem. Daar was het zo druk geworden dat soms voertuigen van onszelf en andere bedrijven later moesten terugkeren. Met de tweede vestiging komen we tegemoet aan een groot gedeelte van onze bestaande klanten en scheppen we weer ruimte voor nieuwe klanten.”

Elke truckwasinstallatie wordt bediend door één vaste persoon en één bijkomende medewerker op de drukste momenten. “Ook de meeste chauffeurs helpen een handje mee. De jongste jaren zagen we de fierheid van de truckers op hun wagen terugkeren. Het was ooit anders, maar nu beseffen de chauffeurs en de bedrijven opnieuw dat een proper voertuig een rijdende publiciteit is. We zoeken trouwens nog extra mecaniciens en truckwassers.”

Zonnepanelen en regenwater

Ook aan het milieu is gedacht. “De installatie is bijzonder energiezuinig en duurzaam. Zonnepanelen op het dak van de werkplaats voorzien in de energie voor de wasstraat. Daarnaast voorkomen we waterverspilling door regenwater op te vangen”, vertelt Stephen Haeck.
De truckwash wordt vrijdag 31 maart in gebruik genomen met een uitzonderlijke avondopening tot 20.00 uur. “De eerste klanten krijgen een leuke verrassing en we houden een ludieke fotowedstrijd waarbij je cinematickets kunt winnen.”

Stephen Haeck (Gheeraert) “Truckers zijn terug trots op propere wagen” – Flows

Stephen Haeck (Gheeraert) “Truckers zijn terug trots op propere wagen”

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
Stephen Haeck
Stephen Haeck © Gheeraert

In de industriezone achter Zeebrugge opent transport- en logistiek bedrijf Gheeraert een tweede truckwash. De installatie in Zedelgem raakte overbezet. Stephen Haeck schrijft dit toe aan de teruggekeerde trots van chauffeurs op een propere wagen.

Gheeraert opent op vrijdag 31 maart langs de Pathoekeweg in Brugge een tweede truckwash. “We hebben al zeventien jaar een truckwash op onze hoofdvestiging in Loppem (Zedelgem) nabij de E40”, zegt garageverantwoordelijke Stephen Haeck. “Jaar na jaar groeide het klantenbestand en werden we in de streek een gevestigde waarde.”

De tweede wasstraat komt op de site van het in 2016 overgenomen Transport De Sauter, dat intussen volledig onder de vlag van Gheeraert rijdt. “Daar was ruimte beschikbaar voor identiek hetzelfde systeem dat we sinds 2019 in Loppem gebruiken. De 25 meter lange wasstraat is geschikt voor bestelwagens, vrachtwagens, trekkers met oplegger, bussen en mobilhomes. Na een manuele voorbereiding gaat het voertuig in een volautomatisch roll-oversysteem met bewegende dak- en zijborstels. Dit is voorzien van speciale borstels met één millimeter haardikte om de lakschade tot een minimum te herleiden. Ten slotte is er uitrijhulp bij het verlaten van de wasplaats.”

Chauffeurs helpen handje

De keuze van de locatie is logisch, zegt Haeck. “Vanuit het grote industriegebied rond de Pathoekeweg – gelegen langs het Boudewijnkanaal tussen Brugge en Zeebrugge – kwamen al veel vrachtwagens naar onze truckwash in Loppem. Daar was het zo druk geworden dat soms voertuigen van onszelf en andere bedrijven later moesten terugkeren. Met de tweede vestiging komen we tegemoet aan een groot gedeelte van onze bestaande klanten en scheppen we weer ruimte voor nieuwe klanten.”

Elke truckwasinstallatie wordt bediend door één vaste persoon en één bijkomende medewerker op de drukste momenten. “Ook de meeste chauffeurs helpen een handje mee. De jongste jaren zagen we de fierheid van de truckers op hun wagen terugkeren. Het was ooit anders, maar nu beseffen de chauffeurs en de bedrijven opnieuw dat een proper voertuig een rijdende publiciteit is. We zoeken trouwens nog extra mecaniciens en truckwassers.”

Zonnepanelen en regenwater

Ook aan het milieu is gedacht. “De installatie is bijzonder energiezuinig en duurzaam. Zonnepanelen op het dak van de werkplaats voorzien in de energie voor de wasstraat. Daarnaast voorkomen we waterverspilling door regenwater op te vangen”, vertelt Stephen Haeck.
De truckwash wordt vrijdag 31 maart in gebruik genomen met een uitzonderlijke avondopening tot 20.00 uur. “De eerste klanten krijgen een leuke verrassing en we houden een ludieke fotowedstrijd waarbij je cinematickets kunt winnen.”