Niels Porter operations supervisor bij Zuidnatie op Kaai 118

Nieuws, Mensen
Julie Desmet
Niels Porter
Niels Porter © Niels Porter

Niels Porter is sinds september 2022 aan de slag als operations supervisor bij de Antwerpse goederenbehandelaar Zuidnatie op Kaai 118. Hij is er zowel verantwoordelijk voor de scheeps- als magazijnplanning. “Er was nood aan een aanspreekpunt”, zegt hij.

Niels Porter startte op 18 juli 2022 als junior terminal operations manager bij Zuidnatie Breakbulk op Kaai 464 aan het Churchilldok. Ruim drie maanden later ging hij aan de slag als operations supervisor op Kaai 118. “Door het vroegtijdige vertrek van een collega is het in een stroomversnelling gegaan”, vertelt hij. “Op Kaai 118 focussen we ons op warehousing en logistieke activiteiten. De scheepsplanning wordt gestuurd vanop Kaai 464. Dat maakte het moeilijker werken en kon wel eens verwarrend zijn. Er was nood aan een vast aanspreekpunt op Kaai 118. Op die manier ben ik in deze nieuwe functie gerold.”

Waardering

Porter is zowel verantwoordelijk voor de scheeps- als magazijnplanning. “Ik was nog niet zo lang werkzaam bij Zuidnatie en kreeg al vrij snel de kans om de switch te maken naar Kaai 118 en er alles in goede banen te leiden. Die beslissing getuigde van waardering en vertrouwen in mij”, zegt hij. “Het was even wennen, maar ik voel me op mijn plek hier en heb mijn draai gevonden. Het is een uitdagende job die veel voldoening geeft. De dagen vliegen voorbij.”

Na PSA Antwerp

Porter studeerde af aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen als bachelor in logistiek management. Hij startte zijn carrière als customer service medewerker bij Tabaknatie in juni 2016 en ging in maart 2018 in dienst bij PSA Antwerp als officer yard planner. Hij groeide door tot operational supervisor bij PSA Antwerp. “Ik maakte de planning op voor de aanloop en het vertrek van containerschepen, volgde de ladingoperaties op aan de waterkant en stuurde bij waar nodig”, vertelt hij. “In 2022 kreeg ik de kans om bij Zuidnatie aan de slag te gaan en heb ik niet getwijfeld. Ik heb een mooie tijd beleefd bij PSA, maar zag weinig ruimte voor groei op middellange termijn.”

Zuidnatie richt zijn aandacht op je verwachtingen, wensen en gevoel

Zuidnatie is een van de oudste steunberen van de Antwerpse haven. De logistiekspeler werd opgericht in 1870 en wordt bestuurd door de familie Feys. “Zuidnatie neemt zijn tijd voor persoonlijke gesprekken. Het draait er niet alleen om het behalen van targets, er wordt ook effectief naar de mensen geluisterd”, vertelt hij. “Zuidnatie richt zijn aandacht op je verwachtingen, wensen en gevoel, en speelt hierop in. Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek bij Zuidnatie viel me op dat er niet alleen wordt gekeken naar de werkervaring op je cv, maar ook naar je profiel. Dat vond ik een interessante aanpak.”

Goede planning

Porter wil nu vooral zo veel mogelijk kennis opdoen. “Mijn voornaamste werkpunt is me vertrouwd maken met de technische kant van het laden en lossen van goederen, zoals bijvoorbeeld de duur van de laad- en losoperaties afhankelijk van het type cargo, lashing & securing enzovoort”, zegt hij. “Eenmaal je de soorten lading en de behandeling ervan door en door kent, kan je een optimale planning maken.”

Coaching

Naast zijn job bij Zuidnatie, is hij ook personal trainer in bijberoep. “Ik hou ervan om mensen te coachen en wil dat ook op de werkvloer doen. Door het beste uit mensen te halen, til je niet alleen het bedrijf maar ook elkaar naar een hoger niveau”, besluit hij.

Niels Porter operations supervisor bij Zuidnatie op Kaai 118 – Flows

Niels Porter operations supervisor bij Zuidnatie op Kaai 118

Nieuws, Mensen
Julie Desmet
Niels Porter
Niels Porter © Niels Porter

Niels Porter is sinds september 2022 aan de slag als operations supervisor bij de Antwerpse goederenbehandelaar Zuidnatie op Kaai 118. Hij is er zowel verantwoordelijk voor de scheeps- als magazijnplanning. “Er was nood aan een aanspreekpunt”, zegt hij.

Niels Porter startte op 18 juli 2022 als junior terminal operations manager bij Zuidnatie Breakbulk op Kaai 464 aan het Churchilldok. Ruim drie maanden later ging hij aan de slag als operations supervisor op Kaai 118. “Door het vroegtijdige vertrek van een collega is het in een stroomversnelling gegaan”, vertelt hij. “Op Kaai 118 focussen we ons op warehousing en logistieke activiteiten. De scheepsplanning wordt gestuurd vanop Kaai 464. Dat maakte het moeilijker werken en kon wel eens verwarrend zijn. Er was nood aan een vast aanspreekpunt op Kaai 118. Op die manier ben ik in deze nieuwe functie gerold.”

Waardering

Porter is zowel verantwoordelijk voor de scheeps- als magazijnplanning. “Ik was nog niet zo lang werkzaam bij Zuidnatie en kreeg al vrij snel de kans om de switch te maken naar Kaai 118 en er alles in goede banen te leiden. Die beslissing getuigde van waardering en vertrouwen in mij”, zegt hij. “Het was even wennen, maar ik voel me op mijn plek hier en heb mijn draai gevonden. Het is een uitdagende job die veel voldoening geeft. De dagen vliegen voorbij.”

Na PSA Antwerp

Porter studeerde af aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen als bachelor in logistiek management. Hij startte zijn carrière als customer service medewerker bij Tabaknatie in juni 2016 en ging in maart 2018 in dienst bij PSA Antwerp als officer yard planner. Hij groeide door tot operational supervisor bij PSA Antwerp. “Ik maakte de planning op voor de aanloop en het vertrek van containerschepen, volgde de ladingoperaties op aan de waterkant en stuurde bij waar nodig”, vertelt hij. “In 2022 kreeg ik de kans om bij Zuidnatie aan de slag te gaan en heb ik niet getwijfeld. Ik heb een mooie tijd beleefd bij PSA, maar zag weinig ruimte voor groei op middellange termijn.”

Zuidnatie richt zijn aandacht op je verwachtingen, wensen en gevoel

Zuidnatie is een van de oudste steunberen van de Antwerpse haven. De logistiekspeler werd opgericht in 1870 en wordt bestuurd door de familie Feys. “Zuidnatie neemt zijn tijd voor persoonlijke gesprekken. Het draait er niet alleen om het behalen van targets, er wordt ook effectief naar de mensen geluisterd”, vertelt hij. “Zuidnatie richt zijn aandacht op je verwachtingen, wensen en gevoel, en speelt hierop in. Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek bij Zuidnatie viel me op dat er niet alleen wordt gekeken naar de werkervaring op je cv, maar ook naar je profiel. Dat vond ik een interessante aanpak.”

Goede planning

Porter wil nu vooral zo veel mogelijk kennis opdoen. “Mijn voornaamste werkpunt is me vertrouwd maken met de technische kant van het laden en lossen van goederen, zoals bijvoorbeeld de duur van de laad- en losoperaties afhankelijk van het type cargo, lashing & securing enzovoort”, zegt hij. “Eenmaal je de soorten lading en de behandeling ervan door en door kent, kan je een optimale planning maken.”

Coaching

Naast zijn job bij Zuidnatie, is hij ook personal trainer in bijberoep. “Ik hou ervan om mensen te coachen en wil dat ook op de werkvloer doen. Door het beste uit mensen te halen, til je niet alleen het bedrijf maar ook elkaar naar een hoger niveau”, besluit hij.