Menselijke ketting als eerbetoon sluiswachter Kris Goossens (+video)

Video, Mensen
Bart Meyvis
Eerbetoon en minuut stilte voor sluiswachter Kris Goossens
Eerbetoon en minuut stilte voor sluiswachter Kris Goossens © Bart Meyvis

Ter nagedachtenis aan Kris Goossens, de sluiswachter van Port of Antwerp-Bruges die op 28 januari verdronk in het Albertkanaal, werd zaterdag een menselijke ketting gevormd. De aanwezigen willen zo eer betuigen, maar ook de gevaarlijke verkeerssituatie aankaarten.

Een honderdtal collega’s en vrienden van Kris Goossens kwam op zaterdagochtend 4 februari 2023 bij elkaar ter hoogte van de Vaartkaai aan het Albertkanaal in de haven van Antwerpen. Op die plek verdronk Goossens vorige week nadat hij met zijn fiets in het water terechtkwam. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is op dit moment nog niet bekend.

Minuut stilte

Er werd een menselijke ketting gevormd en een minuut stilte gehouden als eerbetoon aan Kris Goossens. Daarna volgde een applaus. Ook wilden de aanwezigen de gevaarlijke verkeerssituatie voor fietsers aankaarten.

“Het is hier echt een gevaarlijke verkeerssituatie”, zegt Aischa Vermeulen, die zelf ook werkt voor Port of Antwerp-Bruges en het initiatief nam voor de bijeenkomst. “Er zijn op deze plek al heel wat mensen om het leven gekomen nadat ze in het water terechtkwamen.”

“Het fietspad ligt erg dicht bij het water, er is nergens een reling en bovendien is het hier door de verschillende bruggen altijd donker”, gaat ze verder. “Maar we hebben dit eerbetoon vooral georganiseerd om onze collega van Port of Antwerp-Bruges die hier vorige week het leven liet, te herdenken.”

De uitvaart voor Kris Goossens vindt ook zaterdag 4 februari plaats in Wilrijk.