Marc Geerts (Corneel Geerts) geeft fakkel als CEO door aan drie zonen

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Marc Geerts
Marc Geerts © Marc Geerts

Marc Geerts zette bij de start van het nieuwe jaar definitief een stap opzij als CEO van Corneel Geerts Transportgroup uit Wijnegem. Zijn drie zonen nemen de dagelijkse leiding van het bedrijf over. Geerts blijft wel aan de slag als salesmanager.

Als derde generatie nemen Sven, Kevin en Kenneth Geerts voortaan de honneurs waar over het familiebedrijf. Marc Geerts blikt tevreden terug op een carrière van veertig jaar bij het bedrijf dat gesticht werd door zijn vader Corneel Geerts.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn drie zonen over de capaciteiten beschikken om de leiding te nemen over ons bedrijf. Het beschikt over drie strategische hubs – in Wijnegem, Maasmechelen en Beernem – en telt tweehonderd medewerkers. Ook in het Nederlandse Venlo beschikken we over een logistieke uitvalsbasis”, zegt Geerts.

Zelf stelde Geerts alles in het werk om het familiebedrijf futureproof te maken. “We hebben ons aangepast aan de stijgende vraag naar intermodaal vervoer, maar hoewel langere afstanden kunnen afgelegd worden per spoor, zullen voor de eerste en laatste kilometers steeds vrachtwagens nodig zijn.”

Extra diensten

Geerts wijst op de nieuwe rol die het familiebedrijf opnam in een evolutie van pure transportspeler naar logistiek dienstverlener. “We hebben een jaarlijkse groei van 10 tot 15% gekend dankzij de diensten met toegevoegde waarde die we nu aanbieden. Die omvatten onder meer opslag, verpakking en etikettering en orderpicking.”

Digitaal tijdperk

Ook op digitaal vlak heeft Corneel Geerts al forse stappen gezet. “Met dank aan mijn drie zonen die als derde generatie zijn opgegroeid in het digitale tijdperk. Dankzij hun inspanningen hebben ze onze interne IT-afdeling kunnen afstemmen op ons transportbeheer en -planning.”

Helemaal de deur achter zich dichttrekken van het familiebedrijf, doet Geerts overigens niet. “Ik ga mij nu uitleven in een rol als salesmanager, want stilzitten is niks voor mij”, besluit de ervaren transportondernemer.