(Nieuwjaarsreeks) Liesbeth Geysels (VIL)

Interview, Mensen
Te gast
Algemeen Directeur van VIL Liesbeth Geysels.
Algemeen Directeur van VIL Liesbeth Geysels. © VIL

Rond de jaarwissel brengt Flows traditiegetrouw een reeks ‘nieuwjaarsbrieven’. De auteurs overschouwen het voorbije en komende jaar door te antwoorden op vijf vragen. Algemeen directeur van VIL, Liesbeth Geysels, geeft ons een inkijk in wat haar bezighoudt nu het jaareinde nadert.

1. Wat was voor u dé gebeurtenis van 2022 (en waarom)?

De oorlog in Oekraïne. Niet alleen omwille van de gevolgen voor onze economie, maar ook omdat ik van dichtbij betrokken was met het menselijke leed achter die gebeurtenis.

Het opvangen van een Oekraïense vluchtelinge met haar twee dochtertjes van 3 en 10 jaar, wiens hele hebben en houden in een rugzakje zat, toont de zinloosheid van dit oorlogsgeweld aan.

2. Welk bedrijf heeft het afgelopen jaar het meeste indruk op u gemaakt (en waarom)?

Ik geef de voorkeur aan de lauwering van een categorie bedrijven, namelijk de maatwerkbedrijven. Zij stellen in de logistiek heel wat mensen tewerk die niet in het reguliere arbeidscircuit terechtkunnen. Mijn bezoek aan de Oesterbank in Oostende, buiten gewoon en binnen uniek, blijft nazinderen.

3. Wat is voor u de meest vervelende trend van het voorbije jaar/de voorbije jaren (en waarom)?

No-shows op events. Het is een kwestie van elementaire beleefdheid om tijdig af te melden. No-showfees zijn de enige oplossing om dat te counteren. En de ‘opbrengst’ gaat naar een goed doel.

4. Wie is voor u de man of vrouw van het jaar 2022 (en waarom?)

Claire Tillekaerts, alias de voormalige ‘madame FIT’. Een grootse dame en topdiplomate, een harde tante met een goed hart. Altijd professioneel, ook al werd ze door het leven niet gespaard. Het Fonds Aurore Ruyffelaere, dat alle vormen van extremisme, discriminatie en racisme wil bestrijden, toont haar lovenswaardige idealen.

5. Op welk goed voornemen mogen we u afrekenen eind 2023?

Stoppen met roken.

Hier bundelen we alle bijdragen voor de Nieuwjaarsreeks.

U krijgt ook de nieuwjaarswensen van onze partner iOnLogsitics.