William De Keulenaer nieuw commercieel directeur bij Wijngaard Natie

Nieuws, Mensen
Julie Desmet
William De Keulenaer
William De Keulenaer © William De Keulenaer

William De Keulenaer is gestart als commercieel directeur van Wijngaard Natie. Hij neemt de fakkel over van Dirk Mondelaers, die op 1 januari 2023 officieel met pensioen gaat. “Er is een verjongingsgolf bij Wijngaard Natie op komst”, vertelt hij.

De Keulenaer behaalde een bachelor Economie aan Karel de Grote Hogeschool. In 2002 volgde hij stage bij Wijngaard Natie in Antwerpen en startte hij in april 2003 zijn logistieke carrière bij het bedrijf. “Ik leerde er de kneepjes van het vak transportplanning en stond ook in voor de magazijnadministratie. Ik heb er een enorm fijne tijd beleefd, maar kon de lokroep van de logistiekreus Katoen Natie niet weerstaan”, vertelt De Keulenaer.

Commercieel

Hij stond mee aan de wieg van de commerciële lancering van de nieuwe afdeling voedingslogistiek in 2008. “Ik heb bij Katoen Natie verschillende functies uitgeoefend op verschillende afdelingen, maar altijd met een commerciële invulling. In totaal was ik er meer dan vijftien jaar aan de slag”, vertelt hij.

Betrokkenheid

In april 2020 haalde Wijngaard Natie hem terug aan boord. “De havengemeenschap is een kleine wereld en ik ben altijd in contact gebleven met een aantal mensen bij Wijngaard Natie. Het is een familiale onderneming met een grote betrokkenheid. Hoewel we een relatief klein bedrijf zijn, hebben we heel wat te bieden en zitten we met grote klanten rond de tafel. Onze orderboeken zijn goed gevuld.”

Verjongingsgolf

De Keulenaer startte als businessdevelopmentmanager bij Wijngaard Natie en groeide door in de rol van commercieel directeur. Hij treedt in de voetsporen van Dirk Mondelaers, die in september 2022 zijn verantwoordelijkheden heeft overgedragen. “Er is een verjongingsgolf bij Wijngaard Natie op komst omdat er heel wat collega’s met pensioen gaan”, duidt hij. Hij liep ongeveer een halfjaar mee met Mondelaers. “Dirk heeft me bij de juiste mensen geïntroduceerd en bij heel wat relevante onderwerpen betrokken. Daar ben ik hem dankbaar voor”, vertelt hij.

Engagement

“Ik probeer in mijn nieuwe functie vooral het commercieel team te coördineren en de juiste mensen op de juiste plek te krijgen”, gaat hij verder. “Daarnaast streef ik er naar om onze commerciële afspraken met de klanten te actualiseren naar de huidige marktsituatie. We proberen met hen een langetermijnengagement aan te gaan, gekoppeld aan een korter engagement op basis van de huidige tarieven. De markt waarin we ons begeven, is zodanig volatiel dat we moeilijk risico’s kunnen nemen. Het is onmogelijk geworden om tarieven een lange tijd vast te leggen. De meeste klanten hebben daar begrip voor.”

Langetermijnplannen

Wat boeit hem vooral in de logistiek? “Geen enkele dag is dezelfde”, zegt hij. “We zitten in een wereld die voortdurend verandert. De logistieke sector is heel afwisselend en dat werkt motiverend. Met veel plezier en ambitie hoop ik de langetermijnplannen van Wijngaard Natie mee te kunnen realiseren”, besluit hij.

Wijngaard Natie biedt geïntegreerde logistieke diensten aan de industrie met specifieke oplossingen voor de behandeling, de opslag, het transport en de documentatie van goederen. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Vrieskaai in Antwerpen.