Astrid Eeckels: “Ziegler helpen in transitie naar duurzaamheid”

Nieuws, Mensen
Koen Heinen
Astrid Eeckels
Astrid Eeckels © Astrid Eeckels

In september ruilde Astrid Eeckels de Kamer van Koophandel Brussel (BECI) voor de multimodale logistiekgroep Ziegler. Als business development manager zal ze Ziegler ondersteunen in zijn toonaangevende functie op het vlak van duurzame oplossingen.

Astrid Eeckels behaalde een master in Business Management & Entrepreneurship aan de Hogeschool Universiteit Brussel (HUB-EHSAL). Voor ze bij Ziegler aan de slag ging, was ze actief als business development manager bij de Kamer van Koophandel Brussel (BECI).  “Zo kwam ik in contact met logistiek- en transportbedrijven en kreeg ik interesse voor deze boeiende sector”, legt ze uit.

Duurzame bevoorrading

“Ziegler ondersteunen in zijn voorbeeldfunctie qua duurzaamheid is mijn nieuwe uitdaging” zegt Eeckels. “Het is de wens van stadsbesturen om te evolueren naar meer leefbare steden. De transport- en logistieksector moeten daarin meegaan en maken dat de bevoorrading van de stad op een duurzame manier gebeurt. Er zijn nieuwe noden, meer mensen en meer mobiliteitsproblemen. Als toonaangevend bedrijf speelt Ziegler daarop in met een aantal innovatieve projecten zoals cargobikes en autonome bestelwagens. Zo bieden we duurzame oplossingen aan voor onze klanten. Ik volg die nieuwe projecten mee op en sta mee in voor de groei van het bedrijf. Onze visie en aanpak worden opgemerkt. Onder meer door het feit dat onze CEO Diane Govaerts werd genomineerd als Manager van het Jaar,” benadrukt Eeckels.

Beslissingen

Het familiale en internationale karakter van Ziegler bepaalde haar keuze. “Bij Ziegler staan werknemer en klant centraal. Ik voelde mij meteen opgenomen in het bedrijf. Beslissingen worden snel genomen. We zijn in volle transitie op het vlak van duurzaamheid en digitale transformatie. Dat spreekt mij aan en ik wil hier graag aan meewerken. Meer en meer klanten vragen duurzame transportoplossingen”, besluit Eeckels.