Shauny Ammeloot (POM West-Vlaanderen) naar VIL Multimodaal.Vlaanderen

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
20221007 Antwerpen Shauny Ammeloot VIL
Shauny Ammeloot © VIL

Na twee jaar in het team transport en logistiek van POM West-Vlaanderen in Zeebrugge, gaat Shauny Ammeloot naar Multimodaal.Vlaanderen van VIL in Antwerpen. Ze krijgt er meteen het gezelschap van nog een nieuwe collega: Rudi Gonnissen.

“Na twee boeiende en leerrijke jaren was vorige week vrijdag mijn laatste werkdag bij het team transport en logistiek van POM West-Vlaanderen. Ik studeerde internationale handel en had niet verwacht dat ik in deze sector zou belanden. Ik ben de collega’s dankbaar dat ze me wegwijs maakten in de wereld van reefers en 45-voetcontainers.”, vertelt Shauny Ammeloot (25).

Sinds maandag 3 oktober is ze businessdeveloper multimodaal goederentransport bij VIL Multimodaal.Vlaanderen. “Mijn opdracht is concrete samenwerkingen opzetten tussen bedrijven. Het is gedaan met informeren en sensibiliseren, voortaan moeten we responsabiliseren. Een mooi voorbeeld is het project van de reefer shift van zeven West-Vlaamse voedingsbedrijven met MSC en CSP Zeebrugge. Bij POM West-Vlaanderen was ik ook van nabij betrokken bij individuele bedrijfstrajecten. Het meeste voldoening krijg ik van bijvoorbeeld ontbijtgranenproducent Mulder Natural Foods, die er met begeleiding van POM en VIL toe kwam van voortaan bij élke goederenstroom multimodaliteit te overwegen. Uit de Future Logistics Hub in Zeebrugge neem ik de ervaringen met collaborative shipping en de syncromodale game mee.”

Masterproef brexit

VIL krijgt met Ammeloot een beslagen talent in huis. Ze haalde aan de Artevelde Hogeschool Gent met grote onderscheiding een bachelor financiën (2017). Daarna haalde ze met onderscheiding een master in de handelswetenschappen, internationale Europese relaties aan KU Leuven (2020). Haar masterproef wijdde ze aan de impact van de brexit op mogelijke toekomstige handelsrelaties tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU, toegepast op de haven van Zeebrugge.

“De voorbije twee jaar mocht ik vanuit POM West-Vlaanderen al vaak met Multimodaal.Vlaanderen samenwerken. Daarbij ontpopte Willy Dedecker, die eind maart met pensioen ging, zich tot een gepassioneerde mentor. Het zijn grote schoenen om te vullen maar we zullen ons best doen. Tegelijk met mij startte bij Multimodaal.Vlaanderen Rudi Gonnissen, die logistieke en algemene managementfuncties vervulde bij onder meer Kuehne+Nagel, Gondrand en Hamon Group. Ik verhuis alvast ook privé van De Panne naar Antwerpen, als uitvalsbasis naar heel Vlaanderen.”