Uittredend Rookie Alexandra Bogaert trapt werkjaar Toastmasters af

Nieuws, Mensen
Bart Meyvis
20220922 - Alexandra Bogaert
Alexandra Bogaert © Alexandra Bogaert

Al twee jaar ondertussen is de Rookie of the Year van 2021 aan de slag bij het Genkse transportbedrijf Move Intermodal. Toastmasters vroeg haar om de speech van de kandidaten van dit jaar mee voor te bereiden.

Je werd bijna een jaar geleden onze Rookie of the Year 2021. Word je daar nog vaak op aangesproken?

Alexandra Bogaert (AB): “Ja, toch wel. Zo werd ik net nog door Toastmasters gevraagd om de kandidaten voor de Flows Rookie of the Year van dit jaar mee te begeleiden in het voorbereiden van hun speech. Toen ik vorig jaar net gewonnen had, kreeg ik enorm veel felicitaties en LinkedIn-berichten. Toen ik nadien begon te netwerken schrok ik toch dat heel wat mensen me al kenden van de verkiezing. Nu is het tijd voor de volgende lichting. Ik ben erg benieuwd om hen volgende week te ontmoeten.”

Hoe ziet zo een begeleiding door Toastmasters eruit?

AB: “Catrien Scheers (van Fast Lines Belgium) zat in het publiek van de Flows Rookie of the Year-finale vorig jaar en nodigde me uit om mijn presentatie eens opnieuw te komen doen bij Toastmasters. Nadien evalueerden we dan mijn presentatie. Ik werd erop gewezen dat het beter is vooral moeilijke en Engelse woorden te vermijden. Soms (niet in mijn geval) wordt er gewezen op het veelvuldige gebruik van ‘euhs’. Bij Toastmasters krijg je de mogelijkheid om te oefenen en tegelijkertijd krijg je opbouwende feedback over je présence, uitspraak en woordkeuze.”

Gebruik je die opgedane kennis nog vaak?

AB: “Ik ben een managementtrainee bij Move Intermodal in Genk en werk op Operations’. Dus ben ik vooral bezig om het bedrijf en de workflows te leren kennen. Op dit moment sta ik dus niet zo vaak voor een publiek.”

Omschrijf eens wat een managementtrainee zoal doet?

AB: “Een managementtrainee doorloopt gedurende twee jaar alle afdelingen om zo het bedrijf en zijn werking beter te leren kennen. Na aanwerving wordt er een planning opgemaakt en start er een standaardprogramma dat nog verder aangepast wordt op basis van je noden en interesses. Meestal blijf je een drietal maanden op een afdeling en daarna schuif je door naar de volgende.”

Je bent ‘international’ managementtrainee. Wil dat dan zeggen dat je ook in het buitenland wordt ingezet?

AB: ”Ik ben in volle coronaperiode aangeworven bij Move. Toen was daar uiteraard geen sprake van. Ondertussen is die periode gelukkig achter de rug en ben ik regelmatig aan het werk in ons spiegelkantoor in Milaan. Ik implementeer daar dan projecten die ik eerder in Genk uitgewerkt heb. Heel tof. Mijn traineeship loopt nog tot eind dit jaar en dan zal er worden beslist over mijn nieuwe rol, die ik vanaf 2023 zal opnemen. Die nieuwe rol zal afhankelijk zijn van mijn talenten, interesses en de noden van Move. Hoogstwaarschijnlijk zal ik een plaatsje krijgen op de salesafdeling waar ik mijn talenten ten volle zal kunnen uitspelen. Ik ben mijn traject begonnen op de sales, bijna twee jaar geleden, en dat was toch de afdeling waar ik me het meest thuis voelde.”

Je wordt dus eigenlijk in een bedrijf aangenomen zonder vooraf te weten in welke rol je terechtkomt?

AB: “Dat vond ik echt enorm leuk. Je komt net van school, je hebt enorm veel geleerd, maar eigenlijk weet je helemaal nog niet wat je exact wil gaan doen. Er zijn duizend en een mogelijkheden. Als trainee krijg je de kans om van alles eens te proeven, verschillende jobs uit te proberen. Het is ook niet zo dat je gewoon naast iemand gaat zitten die een bepaalde job uitoefent. Je doet de job echt zelf waardoor je veel beter een inschatting kan maken of een bepaalde job je ligt of niet. Ik ben Move echt dankbaar dat ik de kans gekregen heb om het bedrijf op die manier te leren kennen. Kennis van onschatbare waarde om mee te nemen in mijn nieuwe rol.”

Wat spreekt je zo aan in de logistieke wereld waar je nu in terecht bent gekomen?

AB: “Tijdens mijn tweede bachelor op de universiteit was logistiek een vak dat me zo erg interesseerde dat ik al snel wist dat ik daarin verder wilde gaan. Ik heb ook heel wat familieleden die werkzaam zijn in de logistiek. Dus waarschijnlijk moet het logistieke zaadje ook al deels in mijn kindertijd geplant zijn. Mijn eerste sollicitatie, hier bij Move Intermodal, was meteen raak.”

Is er een tip die je wil meegeven aan de nieuwe lichting rookies van 2022?

AB: ”Probeer niet te veel na te denken. Je weet zelf goed genoeg welk verhaal je wil brengen. Je bent zelf de expert van je verhaal. Ga er gewoon voor en probeer origineel te zijn. Zo ben ik zelf bijvoorbeeld geen fan van powerpointpresentaties. Heel vaak gaan de ogen van je publiek meteen naar zo een presentatie en ik vind net dat de ogen op de spreker moeten gericht zijn. Ik regel dat ik zelf in de kijker sta en dat het publiek mijn verhaal goed kan volgen. Geen powerpoint wil natuurlijk ook wel zeggen dat je je verhaal erg goed moet kennen, want je hebt geen houvast meer.”

Volg je het Rookie of the Year-verhaal nog?

AB: ”Absoluut. Ik kijk altijd uit naar de Flowsnieuwsbrieven en ben altijd zeer blij als er een nieuw Rookie-verhaal in mijn mailbox valt. Ik ben heel erg benieuwd naar de nieuwe lichting kandidaten.”

Nu maandag 26 september 2022 zal Alexandra aanwezig zijn op de ‘kick-off’-meeting van het nieuwe Toastmastersjaar. Er wordt een uitgebreid programma voorzien met speeches en ‘speaking tips’ met aandacht voor onder andere de Flowsrookies. Het event vindt plaats bij Bluechem, Olieweg 95 in Antwerpen en start om 18.00 uur. Het is een open event waarop iedereen die werkzaam is in de maritieme of logistieke sector welkom is.
________________________________________________________________________________________

Maak hier kennis met de genomineerden voor de Flows Logistics Rookie of the Year 2022.

Een vakjury bekijkt de dossiers van de negen kandidaat-rookies. Die jury bestaat uit voorzitter Carole Lamarque (bestuurder Port of Antwerp-Bruges/Duval Union), Olivier Schoenmaeckers (FORWARD), Bernard Moyson (Alfaport Voka), Catrien Scheers (Fast Lines) en Hilde Bruggeman (ASV).

Zij duiden in de komende weken de vijf finalisten aan. Die vijf toptalenten verdedigen hun kandidatuur tijdens de livefinale op donderdag 20 oktober tijdens een Flowsbreakfast in de Jachthoorn in Kontich. Wie die spannende competitie live wil volgen, kan hier een ticket boeken.

De vijf finalisten krijgen in de voorbereiding van die spannende finale tips & tricks voor hun presentatie van ‘Toastmasters Port of Antwerp’.

De winnaar gaat naar huis met een trofee en een geldprijs van 1.200 euro. De vier andere finalisten krijgen 200 euro. Alle prijzen zijn geschonken door onze partner iOnLogistics.