Flows Logistics Rookie of the Year: Sital Gurung (ArcelorMittal)

Interview, Mensen
Julie Desmet
20220923 Sital Gurung
Sital Gurung © ArcellorMital Logistics Belgium

Met de award ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ krijgen de jonge talenten in onze sector een breed forum en een kans op een geldprijs. Voor de werkgevers een kans op ‘employer branding’. Vandaag kandidaat nr. 7: Sital Gurung (ArcelorMittal).

Kunt u wat meer vertellen over uw job bij ArcelorMittal Logistics Belgium?

“Ik ben op 1 oktober 2019 gestart als expediteur bij ArcelorMittal Logistics. Ik organiseer de invoer van lucht- en zeevrachten,  zowel van containers als breakbulk, en sta in voor de documentatie, douaneformaliteiten en het natransport in de Europese Unie. Daarnaast organiseer ik de distributie van waardevolle grondstoffen zoals nikkel, zink en tin zodat onze fabrieken staalproducten kunnen produceren. Sinds begin 2021 werk ik aan een project waarbij ik samen met mijn team insta voor de verzending van allerlei materialen voor de operationele werken in de ijzerertsmijn van ArcelorMittal in Liberia. Het gaat daarbij om projectlading zoals machines, maar ook goederen zoals spijkers of laptops die wereldwijd worden aangekocht.”

“Sinds januari 2022 ben ik, naast mijn werk als freight forwarder, aangesteld als teamleader van de afdeling European Distribution”, gaat ze verder. “Ik kijk er vooral op toe dat de relatie met de klanten goed zit en we zo efficiënt mogelijk werken. Als er nieuwe collega’s bij ons starten, probeer ik hen zo goed mogelijk te begeleiden en op te leiden.”

Welke opleiding heeft u genoten?

“Ik behaalde een bachelor in Logistiek Management aan de Karel de Grote hogeschool.”

Waarom heeft ArcelorMittal Logistics u geselecteerd om mee te dingen naar de ‘Flows Logistics Rookie of the Year’?

“Ik ben bij ArcelorMittal begonnen zonder enige ervaring. Tijdens mijn studies werkte ik er als jobstudent en liep ik nadien stage. Op iets meer dan twee jaar tijd ben ik op vrij jonge leeftijd tot teamleader doorgegroeid. Ik acht het heel belangrijk om als teamleader het goede voorbeeld te geven en ben altijd paraat om mijn collega’s te helpen. Daarnaast heb ik ook veel oog voor details.”

Hoe schat u de interesse van leeftijdgenoten in voor een job in de maritieme/logistieke sector?

“De meesten weten niet zo goed wat de logistiek juist inhoudt. Er wordt al snel gedacht aan uitsluitend het laden en lossen van een schip of trucktransport terwijl de supplychain zo veel meer omvat. Gelukkig heb ik drie goede vriendinnen die ook in de logistiek actief zijn en waarmee ik over de sector kan babbelen.”

Hoe ziet uw droomjob eruit?

“Ik voel me goed bij ArcelorMittal Logistics Belgium en zou sowieso graag actief blijven als expediteur. Ook haal ik er veel plezier uit om nieuwe collega’s zo goed mogelijk te begeleiden zodat ze zich snel thuis voelen. Ik geniet ervan om mijn kennis door te geven.”

Wat zou het voor u betekenen mocht u de Rookie-award winnen?

“Het zou niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn collega’s een grote erkenning zijn voor al het harde werk. Ik werd altijd goed ondersteund en ben ArcelorMittal heel dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen.”

Maak hier kennis met de andere genomineerden voor de Flows Logistics Rookie of the Year 2022.
_________________________________________________________________________________________

Een vakjury bekijkt de dossiers van de negen kandidaat-rookies. Die jury bestaat uit voorzitter Carole Lamarque (bestuurder Port of Antwerp-Bruges/Duval Union), Olivier Schoenmaeckers (FORWARD), Bernard Moyson (Alfaport Voka), Catrien Scheers (Fast Lines) en Hilde Bruggeman (ASV).

Zij duiden in de komende weken de vijf finalisten aan. Die vijf toptalenten verdedigen hun kandidatuur tijdens de livefinale op donderdag 20 oktober tijdens een Flowsbreakfast in de Jachthoorn in Kontich. Wie die spannende competitie live wil volgen, kan hier een ticket boeken.

De vijf finalisten krijgen in de voorbereiding van die spannende finale tips & tricks voor hun presentatie van ‘Toastmasters Port of Antwerp’.

De winnaar gaat naar huis met een trofee en een geldprijs van 1.200 euro. De vier andere finalisten krijgen 200 euro. Alle prijzen zijn geschonken door onze partner iOnLogistics.