Vince Van Wellen van Gosselin naar GXO Logistics

Nieuws, Mensen
Julie Desmet
Vince Van Wellen
Vince Van Wellen © GXO Logistics

Vince Van Wellen startte op 27 september bij GXO Logistics als project & engineering manager van de businessunit ‘Consumer & Retail’. “Met pijn in het hart verliet ik Gosselin, maar ik voelde dat ik uit mijn comfortzone moest stappen.”

GXO Logistics, dat gericht is op contractlogistieke activiteiten, is een spin-off van XPO Logistics. Als project & engineering manager bij GXO zorgt Vince Van Wellen ervoor dat projecten binnen de businessunit met sites in Veurne, Zellik, Oosterhout en Eindhoven tot een goed einde worden gebracht. “De projecten zijn heel uiteenlopend: een vernieuwing doorvoeren, instaan voor continuous improvement of automatisatieprojecten beheren met als doel efficiëntiewinst te boeken”, vertelt Vince.

Efficiëntie

Daar gaat enig onderzoek aan vooraf. “Momenteel bezoek ik de verschillende sites om een beter beeld te kunnen vormen van de organisatie en de structuur”, vertelt hij. “Zo kan ik inschatten waar er efficiëntieverbeteringen mogelijk zijn en of er operationele taken kunnen verbeterd worden. Het is ook een goed moment om mijn nieuwe collega’s te leren kennen.”

Niet aan de balie

Ondanks een master in de rechten koos hij niet voor een carrière in de advocatuur maar voor een in de logistiek. In de zomervakantie van 2016 zette hij zijn eerste stap in de logistieke wereld als international management trainee bij Katoen Natie. “Het operationele, de dagelijkse afwisseling en constante beweging in de sector trokken mij enorm aan, meer dan een job aan de balie. Ik voelde dat de logistiek mij een leven lang zou boeien”, vertelt hij. “Katoen Natie was een prachtige start van mijn carrière. Ik heb daar op korte tijd veel geleerd.”

Gosselin 

Voor hij bij GXO aan de slag ging, werkte hij ruim twee jaar bij Gosselin Group als junior logistics manager en daarna als operations analyst. “Ik was de rechterhand van Filip Van Gorp (ex-managementconsultant van Gosselin, red.)”, vertelt hij. “Na zijn vertrek rapporteerde ik rechtstreeks aan medebestuurder Dirk Vanhoutteghem. Hij heeft me de vrijheid gegeven om uit te zoeken welke richting ik binnen Gosselin het liefst zou uitgaan. Ik geloof dat je een operationele ‘basis’ moet hebben om op termijn te kunnen doorgroeien, vandaar dat ik voor het operationele departement heb gekozen onder leiding van Marc Eennaes. Ik heb er een aantal hele mooie projecten mogen leiden. Met pijn in het hart ben ik vertrokken, maar het was tijd voor iets nieuws.”

Internationaal

Vooral het internationale karakter van GXO Logistics sprak hem aan. “Het is een multinational die sterk inzet op technologische innovatieprojecten om de supplychain naar een hoger niveau te tillen. Dat is enorm leerrijk voor mij en buiten mijn comfortzone. Ik wil uitgedaagd worden op dagelijkse basis en zal die uitdagingen bij GXO zeker vinden.”

Julie Desmet