Peter Peeters nieuw commercial manager bij Naval Inland Navigation

Nieuws, Mensen
Julie Desmet
Peter Peeters
Peter Peeters © Naval Inland Navigation

Na een carrière bij Somtrans, start Peter Peeters op 2 november als commercial manager bij het bevrachtingskantoor Naval Inland Navigation in Halsteren (NL). “Ik kijk er enorm naar uit om in een jong bedrijf te starten dat klaar is voor de toekomst.”

Naval Inland Navigation is nog een relatief jong bedrijf, opgericht in 2016. Op een tijdspanne van vijf jaar is de firma gegroeid van een tiental schepen in eigen bezit tot 42 schepen met een laadvermogen tussen 1.600 en 8.700 ton. De corebusiness is het bunkeren van zeeschepen en het transport van minerale oliën en stookolie, dit vooral in de regio Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen (ARA) en Vlissingen. Naval staat scheepseigenaren ook bij in het managen van hun schip. 

Klaar voor toekomst

Op 2 november vervoegt Peter Peeters het team in Halsteren als commercial manager. “We streven ernaar om onze portefeuille verder uit te bouwen met nieuwe klanten zoals traders of bepaalde oliemaatschappijen”, vertelt Peter. “We hopen postcorona onze bestaande klanten ook meer te kunnen bezoeken en een ander soort contracten aan te bieden.”

“Naval is er zich sterk van bewust dat het transportvolume van fossiele brandstoffen amper nog zal toenemen en wapent zich voor de toekomst”, gaat hij verder. “De firma staat open voor nieuwe ideeën en gaat op zoek naar nieuwe markten. Ik kijk er enorm naar uit om in een jong bedrijf te starten dat klaar is voor de toekomst.”

Frisse wind

Op 15 oktober legde hij zijn functie als operations manager neer bij tankvaartrederij Somtrans. “Ik vertrek eerst nog een week op verlof naar Tenerife voor ik een frisse start maak bij Naval”, vertelt hij. “Ik ken ook al heel wat mensen die er werken, waaronder een paar oud-collega’s en schippers. De tankvaart blijft een boeiende wereld waar elke dag wel iets nieuws gebeurt en iedereen elkaar kent.”

Wegtransport

Peter startte zijn logistieke carrière in 2001 als planner wegtransport bij Transport Maerivoet en rolde in 2010 in de tankvaart. Drie jaar lang was hij aan de slag bij Beltank in Antwerpen voor hij bij Plouvier Transport startte. Hierop volgde een carrière bij Somtrans, waar hij naast operationeel ook commercieel werk verrichtte. 

Julie Desmet