Flows Logistics Rookie of the Year: Jan Dekeyser (MPET)

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Jan Dekeyser
Jan Dekeyser © Jan Dekeyser

​De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ zoekt de beste nieuwkomer. De winnaar is bekend op donderdag 21 oktober. U kunt zich nog inschrijven voor de uitreiking van de award. Een gesprek met genomineerde Jan Dekeyser, van MPET.

Kun je wat meer vertellen over je job bij MPET? 

“Momenteel bevind ik me in een transitiefase. Ik start binnenkort als junior operational manager, maar heb sinds mijn aantreden bij MPET vooral gewerkt in het Project Management Office (PMO). Daar werkte ik onder andere mee aan een algoritme om een aantal processen die momenteel nog manueel verlopen, te vereenvoudigen en te optimaliseren.”  

Welke opleiding heb je genoten? 

“Ik volgde de opleiding handelsingenieur aan de KU Leuven, met een focus op het logistieke. Na mijn studies begon ik bij Katoen Natie waar ik kennismaakte met het operationele. Daarna heb ik even in de IT-sector gewerkt, waar ik heel wat bijleerde qua projectmanagement. Het kriebelde desalniettemin al snel om opnieuw in de haven te gaan werken. De dynamiek, het feit dat de haven constant in verandering is en de directe manier van communiceren en samenwerken, spreken me erg aan.”

Waarom nomineert MPET jou als kandidaat? 

“Mijn zelfzekere en directe manier van werken speelt wellicht een rol. Ik speel kort op de bal, snel op het doel af en ben recht door zee.”

Hoe schat je de interesse van je leeftijdgenoten in voor een job in de logistieke/maritieme sector?

“Zelf ben ik als een van de enige van mijn vriendengroep, behalve uiteraard mijn (oud-)collega’s, actief in de maritieme/logistieke sector. Maar dat heeft misschien te maken met het feit dat ik in Leuven studeerde. Voor Antwerpse collega’s is dat misschien anders? Ik vermoed dat veel mensen een te eenvoudig beeld hebben van wat het werk in de haven inhoudt, terwijl het toch een bijzonder complexe en unieke puzzel is met de verschillende actoren en processen.”

Hoe ziet je droomjob eruit? 

“De link met het operationele zou ik graag behouden. Ik hou ervan om projectmatig te werken: met cijfers bezig zijn en leiding geven, maar wel altijd met een voet op de kade. Het geeft me de kans verantwoordelijkheid op te nemen en om out of the box te denken. Met eenvoudige ideeën een strategische verbetering teweeg kunnen brengen en zo het proces en de job van de andere medewerkers eenvoudiger en efficiënter maken, geeft me veel voldoening.” 

Wat betekent een bekroning als Rookie voor jou?

“Het zou voor mij een erkenning betekenen van het feit dat ik goed bezig ben. Het feit dat het management me nomineert, toont aan dat het bedrijf achter me staat, dat jonge mensen kansen krijgen en binnen het bedrijf kunnen doorgroeien.” 

Jan Dekeyser wordt mogelijk op 21 oktober de ‘Flows Logistics Rookie of the Year’. Die dag wordt ook de ‘Flows Thesis of the Year’ gekozen. Meer over de andere genommineerden die we al voorstelden, leest u hier: Elke Vancutsem, Sophie Dieryck en Frederik Van den Eynde.
U kunt de uitreiking bijwonen tijdens een verfijnd Flowsontbijt op de beurs Transport & Logistics op donderdagmorgen 21 oktober. Reserveer hier uw plaats.

Michiel Leen