Flows Logistics Rookie of the Year: Sophie Dieryck (Titan Cargo)

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Sophie Dieryck
Sophie Dieryck © Sophie Dieryck

De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ zoekt de beste nieuwkomer. De winnaar is bekend op 21 oktober. Een gesprek met genomineerde Sophie Dieryck, expediteur bij Titan Cargo.

Kun je wat meer vertellen over je job bij Titan Cargo?  

“Sinds zes september ben ik bij Titan Cargo aan de slag als expediteur voor de exportdossiers. Ons bedrijf verwerkt zowel LCL- als FCL-containertransporten, en we hebben daarnaast een waaier aan verschillende producten. Het is dan ook een erg gevarieerde job. Er zijn nog veel andere trafieken en soorten transport die ik moet leren kennen maar nu nog niet aan bod zijn gekomen, zoals projectladingen en de verscheping van luxewagens.”

Welke opleiding heb je genoten?  

“Ik volgde de opleiding Logistiek Management aan de Karel de Grote Hogeschool en ben na mijn opleiding meteen bij Titan Cargo begonnen. Stage liep ik bij Remant Cool Logistics. Ik had ook bij mijn stagebedrijf in dienst kunnen gaan, maar besloot eerst toch even de andere jobaanbiedingen te bekijken. Zo kwam ik bij Titan terecht. Vooral de open sfeer op de werkvloer en de variatie in dossiers sprak me aan.” 

Waarom heeft Titan jou geselecteerd als kandidaat-Rookie?  

“Ik ben hier momenteel echt het groentje aan boord, maar toch was ik eerst verbaasd dat ik werd gevraagd. Ik ga er met plezier op in, ook om Titan op de kaart te zetten.” 

Hoe schat je de interesse van je leeftijdgenoten in voor een job in de logistieke /maritieme sector? 

“Ik denk dat de interesse te laag ligt in mijn leeftijdsgroep. De richting Logistiek Management (nu Supply Chain Management) klinkt ook niet interessant in de oren maar je kan er echt alle kanten mee uit. Er moet zeker en vast meer promotie gebeuren voor jobs zoals expediteur. Ik raad iedereen aan om te werken in de maritieme sector omdat het een wereld apart is die zoveel bijdraagt aan onze economie en heel veel variatie biedt.”

Hoe ziet jouw droomjob eruit?  

“Ik zie mezelf in de verre toekomst wel evolueren richting sales. Klantenbinding en contact vind ik erg interessant. Het is mooi om te zien hoe wereldwijde connecties ontstaan tijdens het werk. Maar eerst wil ik mijn huidige job nog beter onder de knie krijgen. Op termijn hoop ik ook mee te kunnen werken aan onze auto-exportafdeling. Ik heb de afgelopen twee jaar nog een vakantiejob gedaan bij BMW. Mooie auto’s blijven tot mijn verbeelding spreken.” 

Wat zou een onderscheiding als Rookie van het Jaar voor jou betekenen?  

“Het zou een mooie opportuniteit zijn om ons bedrijf in de kijker te zetten en mezelf te profileren in de sector. Het zou ook aantonen dat een vrouw dit werk even goed doet als een man. Voor mezelf zou het de bevestiging zijn dat hard werken loont. Op school had ik het niet altijd gemakkelijk, maar nu kan ik zeggen dat ik er sta.”  

Michiel Leen 

Sophie Dieryck wordt mogelijk op 21 oktober de ‘Flows Logistics Rookie of the Year’. Die dag wordt ook de ‘Flows Thesis of the Year’ gekozen. Alle info over de award, vindt u hier.