Andere functie voor Inge Heirbaut bij start nieuwe academiejaar KdG

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Inge Heirbaut
Inge Heirbaut © Wouter Coox

Inge Heirbaut komt aan het hoofd te staan van de opleiding International Business Management aan de Antwerpse Karel de Grote Hogeschool (KdG). Die volledig Engelstalige internationale opleiding wordt nog volop uitgebouwd.

Inge Heirbaut stond tot nu toe aan het hoofd van de opleiding Logistiek Management bij KdG. Vanaf nu neemt ze de leiding op zich van de opleiding International Business Management. Die opleiding mikt op een breed publiek van zowel buitenlandse als Vlaamse studenten en is volledig Engelstalig. Er komen drie verschillende specialisaties onder Heirbauts hoede: de reeds bestaande specialisatie die wijzigt in de naam ‘Global Business’, en de twee nieuwe specialisaties die starten in academiejaar 2021-2022, namelijk ‘Global Supply Chain Management’ en ‘International Entrepreneurship’.  

Opvolger gezocht 

“De opleiding Logistiek Management, die nu ‘Supply Chain Management’ heet, blijft bestaan”, zegt Heirbaut. “De sollicitatieprocedure voor het hoofd van die opleiding, mijn huidige functie, loopt. Totdat er iemand gevonden is, ga ik beide functies combineren. Ik stond al sinds februari aan het hoofd van de internationale opleiding omdat mijn collega-afdelingshoofd langdurig afwezig was.”

De uitdaging is stevig, want het tweede en derde academiejaar van de nieuwe opleidingen moeten nog vorm krijgen. Ook moeten rond het internationale programma samenwerkingen met organisaties en bedrijven worden opgestart. “De internationale benchmark wordt veel belangrijker dan dat die vandaag is. We kijken met een meer internationale blik en hebben ook oog voor de interculturele dimensie,” zegt Heirbaut. 

Geen afscheid

De nieuwe, meer internationaal gerichte uitdaging betekent niet dat Inge uit het Antwerpse maritieme en logistieke circuit verdwijnt, integendeel. “Met deze nieuwe functie krijg ik de kans om samen met een gemotiveerd team van docenten en experten de Engelstalige bedrijfsmanagement-opleidingen uit te bouwen en de verschillende specialisaties te ontwikkelen. Dat betekent dat ik mijn netwerk zal verbreden, maar ook dat ik actief de logistieke trends zal blijven opvolgen en de mogelijkheden tot samenwerking met bedrijven en organisaties in de supplychain blijf nastreven. Mijn nieuwe functie betekent dus zeker geen afscheid, maar biedt een nieuwe opportuniteit om samen te werken”, laat Heirbaut nog optekenen. 

Michiel Leen