Koen Bronder (ex-Safmarine) onverwacht overleden

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Koen Bronder
Koen Bronder © Koen Bronder

De Antwerpse maritieme community rouwt om Koen Bronder. De ex-topman van Safmarine overleed onverwacht op 13 juli. Bronder was 70 jaar oud. Hij laat een echtgenote en twee zonen na.

“Een rasechte Safmariner”, zo omschrijven oud-collega’s de op dinsdag overleden Koen Bronder. Bronder, handelsingenieur van opleiding, bouwde een rijkgeschakeerde carrière op in de maritieme sector. Tussen 1977 en 1990 werkte hij bij rederij CMB. Tussen 1991 en 2013 was hij in verschillende hoedanigheden aan de slag voor Safmarine. Het werk bracht Bronder onder andere naar de VS en Beiroet (Libanon), waar het gezin in 2006 moest vluchten voor oorlogsgeweld. Na 2013 was hij actief als onafhankelijke consultant. 

Bronders overlijden op 70-jarige leeftijd komt voor de collega’s en vrienden uit de maritieme sector onverwacht. Ze roemen zijn ervaring, brede en open blik op de wereld en oprechtheid. 

Afscheid online 

De afscheidsplechtigheid voor Koen Bronder, gepland op zaterdag 24 juli om 9.45 uur, kan in de huidige omstandigheden slechts in beperkte kring plaatsvinden. Wel kan de plechtigheid online worden gevolgd. Een laatste groet kan worden gebracht op dinsdag 20 juli tussen 19.00 uur en 19.30 uur in het funerarium Van den Broeck, Riemenstraat 3, Vorselaar. 

Bronder was getrouwd met voormalig Groen-politica Stella Verlinden. Het gezin heeft twee zonen. De redactie van Flows biedt de familieleden en nabestaanden van Koen Bronder haar deelneming aan. 

Michiel Leen