Wouter Huybrechts (ex-Zeamarine) stapt terug in ‘de maritiem’ bij BBC

Nieuws, Mensen
Julie Desmet
Wouter Huybrechts
Wouter Huybrechts © Wouter Huybrechts

Wouter Huybrechts is sinds begin april gestart als regional manager Benelux bij de Duitse breakbulkoperator BBC Chartering. Hij zal het team in Antwerpen volop mee ondersteunen en focust ook op businessdevelopment in Nederland.

BBC Chartering loopt op regelmatige basis Nederlandse havens aan, maar heeft geen kantoor in Nederland. “We denken dat er zowel in de grote als kleinere havens nog meer opportuniteiten zijn om te laden”, vertelt Wouter Huybrechts. “Omdat we in Nederland geen eigen commerciële agent hebben, is het noodzakelijk om aan klantenbinding te doen.”

Zeamarine

Huybrechts is een ‘breakbulkman’ in hart en nieren. Hij begon zijn maritieme carrière in 1982 bij Hansamar als agent voor de Belgische rederij Antwerpen Maritiem. Van 1992 tot 2019 werkte hij voor de zwareladingrederij Rickmers-Linie, die in 2017 werd opgekocht door het Duitse Zeamarine. Hij was zowel CEO van het kantoor in Antwerpen als in Houston (VS), waar hij ook woonde. In 2019 keerde hij terug naar België voor Zeamarine in maart 2020 failliet werd verklaard.

Tijd inhalen

“Volgens de contractuele afspraken met Zeamarine mocht ik de eerste twaalf maanden geen andere job in de shipping aanvaarden”, vertelt hij. “Ik heb dat jaar benut om tijd in te halen met mijn familie. Nadien zaten we volop in de coronacrisis en werd het er ook niet gemakkelijker op. Vandaar dat ik er bijna twee jaar tussenuit ben geweest.”

Win-winsituatie

Samen met het team van Sandra Bal, algemeen directeur van BBC Chartering in Antwerpen, zet hij sterk in op het aantrekken van nieuwe ladingen. “De ladingstromen zijn me welbekend. Die kennis in combinatie met het klantennetwerk dat ik al heb uitgebouwd, kan ik nu ter beschikking stellen van BBC Chartering”, vertelt hij. “Als we onze ervaring delen, is dat een win-winsituatie.”

BBC Chartering is wereldwijd actief en beschikt over de grootste vloot multipurpose en heavyliftschepen ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leer.

Julie Desmet