Herman Van Driessche nieuwe CEO Brabo

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Herman Van Driessche
Herman Van Driessche © Herman Van Driessche

Herman Van Driessche wordt de nieuwe CEO van het Antwerpse loodsen- en bootmannenbedrijf Brabo. Van Driessche, tot vandaag waarnemend directeur bij DAB VLOOT en DAB LOODSWEZEN, treedt uiterlijk 1 september aan in zijn nieuwe functie.

Na het vertrek van Werner Cooreman als CEO in november, was Brabo al enige tijd op zoek naar een opvolger. Herman Van Driessche (54) is volgens Brabo unaniem voorgedragen door de interne benoemingscommissie als de geschikte kandidaat en ondertussen benoemd door de Raad van Bestuur. Uiterlijk 1 september zal Van Driessche zijn functie opnemen binnen het bedrijf.

Affiniteit

Herman Van Driessche is geen onbekende in maritieme kringen en heeft een brede staat van dienst in de Vlaamse nautische keten. Hij is momenteel werkzaam bij het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust als waarnemend directeur van DAB VLOOT en DAB LOODSWEZEN. Die affiniteit met het geschakeerde landschap van de loodsdiensten is in de nieuwe functie uiteraard een troef. 

“We zijn ervan overtuigd dat Herman de juiste kwaliteiten, capaciteiten en ervaring heeft om ons bedrijf verder te laten groeien en onze klanten en stakeholders een optimale dienstverlening te blijven bezorgen”, zegt Brabo. 

Michiel Leen