Hans Haverbeke ruilt Port of Antwerp voor verzekeraar Dela

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Hans Haverbeke wint de prijs voor ICT & Digital Coach of the Year (2019)
Hans Haverbeke wint de prijs voor ICT & Digital Coach of the Year (2019) © Amon

Hans Haverbeke wordt CIO bij verzekeraar Dela. Haverbeke verlaat het Havenbedrijf Antwerpen, waar hij als head of Data & Analytics werkte. In 2019 viel hij in de prijzen als ICT & Digital Coach of the Year.

Hans Haverbeke maakt na een kleine twee jaar bij Port of Antwerp de overstap naar uitvaartverzekeraar Dela, waar hij aan de slag gaat als CIO (chief information officer) voor België. Bij Port of Antwerp werkte hij onder andere als head of Data and Analytics – Digital & Innovation en Integration Lead-Digital & Innovation. Haverbeke viel in oktober 2019 in de prijzen toen hij de award won voor ICT & Digital Coach of the Year, uitgereikt door Amon. Het was Haverbekes eigen team dat hem nomineerde voor de award met een waarde van 7.500 euro. 

Haverbeke maakte ook deel uit van de Antwerpse delegatie die in oktober 2019 op ‘fact finding mission’ ging naar de VS, met bezoeken aan onder andere de havens van New Jersey en Washington, naast andere Amerikaanse maritieme autoriteiten. 

Havebeke heeft een lange staat van dienst in de IT-sector. Hij werkte ook nog voor de Macquarie Group, Kellogs en Westpac.

Michiel Leen