Filip Masquillier nieuwe CEO bij ITC Rubis Terminal Antwerp

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Filip Masquillier
Filip Masquillier © Filip Masquillier

Tankterminaloperator ITC Rubis verwelkomt een nieuwe CEO voor zijn Belgische afdeling. Filip Masquillier neemt de fakkel over van Pascal De Maeijer, die eind april met pensioen gaat. Masquillier brengt een pak internationale ervaring mee.

Na tien jaar bij ITC Rubis Terminal Antwerp nv, waarvan acht als CEO, geeft Pascal De Maeijer de fakkel door aan Filip Masquillier. Bruno Hayem, voorzitter van de raad van bestuur, stelt de nieuwe CEO voor: “Een ervaren manager met uitgebreide en gediversifieerde ervaring in de wereld van de petrochemische industrie, met een trackrecord in internationale bedrijfsontwikkeling, logistieke strategie en operationeel management.”

Internationale ervaring

Masquillier neemt op 28 april de rol van CEO op zich. Hij brengt een brede internationale ervaring in de tankopslagsector mee. Zo was hij onder andere actief als business development & commercial director Belgium bij Vopak, en was hij actief in de VS voor Stolthaven. Daarnaast was hij tussen 1997 en 2004 ook actief als commercieel adviseur bij het Havenbedrijf Antwerpen. “De heer Masquillier zal, samen met het ervaren terminalteam, ITC Rubis leiden naar volgende ontwikkelingsfasen, ondersteund door de sterke veiligheidscultuur die heeft geresulteerd in meer dan 5 jaar zonder arbeidsongevallen met verloren tijd”, meent Hayem. 

Welverdiend pensioen

De voorzitter van de raad van bestuur bedankt ook uittredend CEO Pascal De Maeijer: “Na een lange carrière in de petrochemische industrie en tien succesvolle jaren bij ITC Rubis als terminalmanager (2011-2013) en CEO (2013-2021) gaat de heer De Maeijer genieten van een welverdiend pensioen. We danken hem oprecht voor zijn onvermoeibare inspanningen en belangrijke rol bij het leiden van het team en de terminal naar een succesverhaal.”

ITC Rubis Terminal Antwerp nv werd in 2008 opgericht als een joint venture tussen Rubis, een onafhankelijke internationale operator die gespecialiseerd is in de downstream aardolie- en chemische sector, en het Japanse Mitsui.

Michiel Leen