Partner van medewerker Wilhelmsen opent ‘Factory Hotel’ Kallo

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Factory Hotel, Kallo
Factory Hotel, Kallo © Factory Hotel

In volle coronatijden een hotel openen, je moet het maar doen. Toch zien de initiatiefnemers achter het ‘Factory Hotel’ in Kallo de opening op 1 april met vertrouwen tegemoet. De ligging is ideaal voor bezoekers uit de haven.

Het ‘Factory Hotel’ is het geesteskind van vastgoedmakelaar Carolien Gillis. Ondanks een eigen vastgoedkantoor liet de droom om ooit een eigen hotel te beginnen haar niet los. Zo kreeg het idee voor het ‘Factory Hotel’ vorm. Na twee jaar voorbereidingen ontvangt het op 1 april de eerste gasten. 

Nikolas van Wilhelmsen

De naam van het hotel verwijst naar de locatie: de Fabriekstraat in Kallo. De haven ligt vlakbij: de Kallosluis bevindt zich aan het einde van de straat. Niet verwonderlijk dat het hotel dan ook rekent op cliënteel uit de haven en de industrie. Het project kan bovendien op een bijzondere ‘maritieme’ pleitbezorger rekenen. Caroliens partner Nicolas Van Leugenhagen is actief bij scheepsagentuur Wilhelmsen en promoot het initiatief bij zijn contacten in de haven. “Vanwege de ligging van het project ligt het voor de hand dat we mikken op een publiek van professionals die voor hun werk in de haven of omringende bedrijven moeten zijn”, zegt Nicolas. “Uiteraard zijn alle klanten welkom. Zo zijn we al volgeboekt voor een trouwfeest in de nabije toekomst.”

Events

Het hotel beschikt ook over een ontbijtruimte die kan worden gebruikt voor evenementen en een mezzanine die dienst doet als loungeruimte. Die plekken kunnen worden ingezet voor events en vergaderingen. Verschillende kamers kunnen bogen op een eigen terrasje.

De coronacrisis heeft het team van ‘Factory Hotel’ niet van zijn plan doen afwijken. “Ondanks de crisis vinden we vlot gasten”, zegt Nicolas. “De haven als sector is tijdens de crisis ook gewoon blijven draaien. Er was voor ons dus geen reden om aan het project te twijfelen. Bij het begin van de lockdown vorig jaar was onze ruwbouw klaar. Het was even bang afwachten, maar aan stoppen is nooit gedacht. Nu richten we de blik hoopvol op de zomer.” 

Meer info over het ‘Factory Hotel’ vindt u hier.

Michiel Leen