Waterbouwkundig bedrijf Hye bouwt crossparcours op Schelde

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Het Belgisch kampioenschap veldrijden vindt in het weekend van 11 en 12 januari plaats in Antwerpen, op en rond het Sint-Annastrand. Daar blijft het evenwel niet bij. De parcoursbouwers willen de renners het gevoel geven dat ze recht de Schelde in rijden. Daartoe wordt een tijdelijk ponton aangelegd, dat tijdens de wedstrijden wordt geflankeerd door een vip-boot. De renners rijden vanaf het Sint-Annastrand via een groot drijvend ‘tapijt’ richting het ponton, zwenken rechtsaf en maken dan een lus op een deel van het parcours dat, met behulp van een kraan, boven de Schelde zweeft (foto 2). Terug op het ponton nemen de renners een kunstmatige helling, alvorens weer op het droge te belanden. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.