Haven krijgt digitaal tweelingbroertje tijdens Boekenbeurs

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Havenbedrijf Antwerpen neemt zijn rol als partner van de Boekenbeurs niet licht op. Het pakt op zijn stand uit met een publieksversie van de augmentedrealitytoepassing Digital Twin, die nu al intern wordt gebruikt. Het is een digitale ’tweelingbroer’ van de haven, die via 3D-graphics en livebeelden aanschouwelijk maakt wat er allemaal in de haven gebeurt in realtime. “We bouwen een soort controletoren op onze stand, waar de bezoekers via touchscreens de verschillende data uit de haven kunnen visualiseren”, zegt Wim Wouters, expert digitale innovatie van het Havenbedrijf. Bezoekers kunnen zo live het traject volgen van een schip in de haven, in realtime de opbrengst van een windmolen monitoren of kijken hoe het gebied van de haven verdeeld is volgens verschillende categorieën van activiteit. Het is de publieksversie van een toepassing die we nu intern al gebruiken.” 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.