Alexander Saverys gastspreker op jubileum ‘Vrienden scheepvaartmuseum’

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

De ‘Vrienden van het Nationaal Scheepvaartmuseum’ is een vereniging die inmiddels tachtig jaar ijvert voor het behoud van het varend erfgoed. Dit jaar bestaat de vereniging tachtig jaar, wat wordt gevierd met een sponsordiner. Onder de noemer ‘Wind in de zeilen’ zijn sponsors op donderdag 28 november welkom op een diner in zaal Athena van het Antwerpse Koninklijk Atheneum aan de Rooseveltplaats. Niet alleen Antwerps burgemeester Bart De Wever neemt er het woord, ook Alexander Saverys is uitgenodigd als spreker. ‘Les violons de Bruxelles’ zorgen voor de muziek. 

Droogdokken

Het diner staat in het teken van de plannen die de vereniging koestert voor een integratie van varend erfgoed in de Antwerpse Droogdokkensite. “Wij ijveren voor een nieuwe eigen locatie, een metropool en wereldhaven waardig. De plannen hiervoor worden concreter op de Droogdokkensite. Wij hebben echter alle hulp nodig om dit te kunnen realiseren”, deelt de vereniging mee. 

Het sponsordiner in de vorm van een viergangenmenu kent twee formules: individuele bezoekers betalen 275 euro per persoon. Een tafel van acht personen betaalt in totaal 2.000 euro. Inschrijven kan tot 15 november. 

Michiel Leen