Axel Van Pul (MSC) van roro naar projectontwikkeling en Luxemburg

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

Van Pul had jaren roro-ervaring opgedaan bij Grimaldi vooraleer hij in augustus 2018 naar MSC trok om er de rorodivisie te leiden en verder te ontwikkelen. In juni van dit jaar besliste de rederij om de rorodienst vanuit Antwerpen stop te zetten om twee redenen: de lage vrachttarieven en de onzekere export van tweedehandswagens naar West-Afrika.

Nieuwe rol

Ondanks het stopzetten van de rorodienst kon Van Pul aan boord blijven bij MSC maar dan in een nader te bepalen nieuwe rol. Daarover is nu meer duidelijkheid. Sinds deze maand is hij Business & Projects Development Manager. “Dit is een veelzijdige functie. Ik heb ook MSC Luxemburg onder mijn hoede. Verder zal ik mij toespitsen op diverse parallelle services en projecten. Wat die juist zijn moet nog nader ingevuld worden. De transportsector is een sector in beweging. Wij willen steeds meer doen om het leven van onze klanten makkelijker en de logistieke keten beter te maken”, besluit hij.

Koen Heinen