80 Vlaamse en Nederlandse haventalenten te gast bij North Sea Port

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus

Vrijdag was een 80-tal medewerkers van Vlaamse en Nederlandse havens te gast bij North Sea Port in Gent. “Onder de noemer ‘Young Ports’ nodigen de havenbesturen zowat jaarlijks hun medewerkers jonger dan 35 jaar uit om ervaringen uit te wisselen. Deze keer was het de beurt aan North Sea Port. De medewerkers kwamen uit alle disciplines en er zaten heel wat young potentials tussen”, zegt communicatiemanager Johan Bresseleers.

Op het programma stond een ontvangst door gedelegeerd bestuurder Jan Lagasse, die North Sea Port voorstelde. Daarna volgden een rondvaart, een aantal presentaties in het bezoekerscentrum aan de Rigakaai en tot slot was er een rondleiding en een ontmoeting in het havenhuis aan de Graslei in hartje Gent.

Krachten bundelen

Dergelijke ontmoetingen tussen Vlaamse en Nederlandse havenmedewerkers vinden geregeld plaats. “Dit was nu een bijeenkomst voor de jongeren. Maar we vergaderen op tijd en stond ook met de verantwoordelijken voor bijvoorbeeld de infrastructuur of de communicatie. We bundelen de krachten om samen de schouders te zetten onder een gezonde toekomst voor de havens”, aldus Bresseleers.

Aan Vlaamse kant gaat het om North Sea Port, Antwerpen, Zeebrugge en Oostende, aan Nederlandse zijde onder meer Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Moerdijk. Op die laatste locatie is ‘Young Ports’ volgend jaar te gast.

Roel Jacobus