VLOOT brengt innovatoren samen op Wandelaar

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Yves Goossens, CEO van VLOOT, is binnen MDK aangesteld om de verschillende innovatieprojecten samen te brengen. Op die manier kunnen de verschillende afdelingen, die elk met hun eigen innovaties bezig zijn, op gezette tijden met elkaar van gedachten wisselen. Een eerste dergelijke ontmoeting vond eind juli plaats op het loodsstation Wandelaar. Daarbij waren verschillende projectleiders aanwezig: Artem Chernoshtan (auto adaptive dispatching voor operationeel personeelstransport), Dries Boodts (inzetten van drones), Samuel Deleu (autonoom varen), Nick Goethals (seinen en lichten) en Daphne Vanhoucke (duurzaam ondernemen). Piet Opstaele (innovation enablement manager Havenbedrijf Antwerpen), Benoît Versavel (superintendent Wandelaar) en Yves Goossens sloten mee aan. “De rol van Piet Opstaele is vooral inspirerend. Hij haalde onder meer een aantal raakvlakken aan tussen onze projecten rond autonoom varen en die van het Havenbedrijf”, zegt Goossens. De ambitie is om de innovatiemomenten, al naargelang de behoefte, halfjaarlijks te organiseren. 

Remote control 

Opstaele is alvast enthousiast over zijn bezoek aan het loodsstation. “Ik heb vooral onze Antwerpse ervaringen gedeeld: hoe pak je dat aan, innovatie? Wat betekent het concreet voor je organisatie. Er is inderdaad ook nagedacht over samenwerking op het vlak van bijvoorbeeld het autonome varen. Wij zijn bezig met remote controlled shipping via Seafar, maar ook MDK begeleidde onlangs al een remote controlled vaartuig door het kanaal. Er valt wel wat van elkaar te leren. Ook de klantgerichtheid van de dienstverlening is me tijdens het bezoek erg opgevallen.” 

Michiel Leen