Filmstudenten op zoek naar tweehonderd meter oud scheepstouw

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

One man’s trash is another man’s treasure. Dat geldt zeker ook voor de jonge Antwerpse filmmakers Jordan De Deken en Laurent Vanderstokken. Voor hun korte film ‘Old Born’, waarvan de opnames in juli beginnen, zijn ze nog op zoek naar zo’n tweehonderd meter oude scheepstouwen. “We zijn op zoek naar natuurtouw van ongeveer 40 millimeter dik, zoals op de foto. In de film doet het touw dienst als barrière tussen twee werelden”, legt regisseur De Deken uit. 

De voorkeur gaat naar natuurtouw dat gerust gebruikssporen mag dragen. De film speelt zich immers af in een horrorachtige sfeer. “‘Old Born’ is het verhaal van een meisje dat opgroeit in een emotieloze wereld. Op een dag stuit ze op een barrière en ontmoet ze een meisje zoals zijzelf.”

Bekend met haven 

Het duo hoopt in de haven op een weldoener te stuiten die hen aan de benodigde hoeveelheid oud touw helpt. Voor mede-filmmaker Vanderstokken is de haven alvast bekend terrein: hij is regelmatig bij Katoen Natie te vinden voor videoprojecten en draaide een deel van zijn opgemerkte kortfilm ‘Papa brengt de wereld mee’ in een loods op het Eilandje. 

De opnames van ‘Old Born’ zijn gepland voor 9 tot en met 17 juli. Wie de jonge filmmakers kan helpen bij hun zoektocht, mag altijd mailen naar info@laurentvanderstokken.be. Een voorproefje van het project vindt u hier

Michiel Leen