Christian Vermonden (Forward Jongeren) naar Budapest in stretchlimo

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Eerlijk: wij komen op een gemiddelde Flows-werkdag schepen tegen die kleiner zijn dan het bakbeest waarmee Christian Vermonden deze zomer naar Budapest wil. De knaloranje Cadillac uit 1989 is zes meter lang, twee meter breed en twee en een half ton zwaar. Vermonden tikte het vehikel op de kop in Noord-Nederland en reed het zelf terug naar Antwerpen, waar het de lage-emissiezone niet binnenmag. 

“Mijn kompaan Geert Verbist, ikzelf en onze vrouwen Kimberley Sleymer en Jente Truyens nemen deel aan de Budapest Rally”, klinkt het. “Dat is een ludieke wedstrijd met de Hongaarse hoofdstad als einddoel. Onderweg moeten we zoveel mogelijk punten scoren met opdrachten onderweg, maar ook vooraf. Facebooklikes bijvoorbeeld, maar ook een markante kleur, een teamvlag van meer dan een viekante meter groot en ja, in de media komen, helpen je aan punten.” Het knaloranje exterieur wordt binnenkort nog opgeleukt met psychedelische motieven. (foto2)

Negen dagen

Het team vertrekt op 13 juli voor een reis van ongeveer negen dagen. De Cadillac staat voorlopig gestockeerd bij een bevriend importbedrijf , dat zich weliswaar specialiseert in auto-import, maar niet meteen een plekje in het magazijn had voor het bakbeest. Wat je het bedrijf niet kunt verwijten. In een normale twintigvoetcontainer zou de limo wellicht niet eens passen. 

“Bij de zoektocht naar een origineel voertuig kom je al snel de gekste dingen tegen: brandweerwagens, legervoertuigen, noem maar op. Deze wagen vonden we in het noorden van Nederland. Hij kost amper 2.500 euro, maar technisch is hij in orde. Ik ben er zelfs mee van Nederland naar hier gereden”, zegt Vermonden. 

Blingbling

De wagen krijgt nog bestickering in psychedelische tinten en een van de twee lederen achterbanken wijkt voor een koelkastje. Het team heet niet voor niets ‘De Duveltjes’, met ‘Mr. Duvel’ Vermonden als kapitein. In het interieur overheersen leder, houtinleg en blingbling. Het heeft iets van een rijdend rendez-voushotel. Kamperen doet het team in tentjes naast de wagen. Verkleed in hippie-outfits. Weer goed voor extra punten. “We hadden hem graag al tentoongesteld op de Viesta, maar dat was technisch nog niet mogelijk. We willen ons vooral amuseren.”

De Budapest Rally staat bekend om zijn specifieke route langs de mooiste wegen van Europa en locaties als het Balatonmeer en Venetië. Kan de wagen de haarspeldbochten van de Stelviopas wel aan? “Ik zie op beelden dat zelfs bussen die pas nemen. Dan kunnen wij dat ook wel”, klinkt het. 

De vorderingen van ‘De Duveltjes’ zijn op Facebook te volgen. 

Michiel Leen