Antwerpse Cepa zoekt honderdtal pasmannen voor de zomer

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Een ‘pasman’ is een gelegenheidsarbeider, die in de haven aan de slag kan op de momenten die hij zelf aanduidt. Die gelegenheidswerkers zijn vooral in de zomer gegeerd om de tekorten op te vangen die ontstaan in het vakantieseizoen. Dit jaar schat werkgeverscentrale Cepa in dat er zo’n 100 pasmannen nodig zijn, vooral in de kuiperij en de markage. Vorig jaar zocht men er nog zo’n 150 per dag en werd er zelfs een socialemediacampagne gelanceerd om gegadigden te vinden. 

Een gelegenheidsarbeider draait mee als volwaardig lid van een ploeg havenarbeiders, ondersteunt hen in hun taken en werkt met een uiteenlopende waaier aan goederen (stukgoed, containers, wagens enzovoort). Elke gepresteerde taak in de dagshift levert 135,5 euro bruto op. In de morgen- of namiddagshift komt daar respectievelijk 5% en 15% bovenop. Kandidaten kunnen zich melden bij Cepa. Ze moeten in het bezit zijn van een bewijs van goed zedelijk gedrag en eigen vervoer hebben. Na een korte (veiligheids)opleiding kan de kandidaat meteen aan de slag. Alle info vindt u hier

Michiel Leen