Ideetje voor de zomer: plonzen in oude zeecontainer in uw tuin

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Bij de Antwerpse containerherstellers Mega Industrial Engineering houden ze er sinds enkele jaren een nevenactiviteit op na, waarbij oude containers een tweede leven krijgen. Onder de noemer ‘Containerconcepts’ worden de containers omgebouwd tot bars, kantoren en pop-upruimtes. Sinds kort ook tot zwembaden. En dat is geen sinecure, weet Vincent Meers van Containerconcepts. “Waterdichtheid is uiteraard een uitdaging. We voorzien de containers ook van een raam, wat de zaak nog complexer maakt. Maar we zijn al sinds 2017 met dit idee aan de slag en bij elke nieuwe versie komen er verbeteringen. Met de huidige warmtepompen zijn de zwembaden bruikbaar van april tot oktober. Bovendien zijn ze afgedekt met isolerende noppenfolie.” Het is, kortom, eens wat anders dan reefers herstellen. 

“Containers zijn hip”, weet Vincent. “Het ecologische aspect spreekt de mensen aan. Deze containers hebben er al een aantal jaren op zee opzitten, voordat ze bij mensen in de tuin belanden. Dat verhaal fascineert.” Intussen nemen de activiteiten van Containerconcepts een hoge vlucht. Het bedrijfje krijgt binnenkort extra ruimte op de terreinen van Mega. 

Zwemmen in Waremme

Ook aan de andere kant van de taalgrens wordt geïnnoveerd met zwemcontainers. Het bedrijf Galanbox uit Waremme specialiseert zich eveneens in de conversie van containers. Voor de diehards heeft het bedrijf zelfs een ontwerp van een woning met meerdere verdiepingen en twee garageboxen in de aanbieding. Een zwembad is dan een bijna logische stap. Initiatiefnemer Levent Aslan gaat prat op de moduleerbaarheid van zijn ontwerp. “We beginnen met een container van 6 bij 2, en 1,20 meter diep. Maar wie een zwembad wil van 24 meter lang, 5 meter breed en 2 meter diep, kunnen we ook helpen.” 

Het prijskaartje is wel stevig. De kant-en-klare container met raam van Containerconcepts klokt af op 25.500 euro, het kleinere model zonder raam begint bij 19.500 euro. Bij Galanbox ligt de beginprijs – zonder warmtepomp – op 13.000 à 14.000 euro. Met wat verfraaiingsopties loopt die prijs op. Maar dan nog ben je volgens Aslan 30 tot 40% goedkoper af dan met een gewoon zwembad. “En een containerzwembad kan je gewoon verhuizen”, voegt hij er nog aan toe. Laat de zomer maar beginnen! 

Michiel Leen