West-Vlaams cursussucces ‘Iedereen Leert’ richt pijlen op Antwerpen

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

“De formule van ‘Iedereen Leert’ biedt een win-winsituatie voor werkgevers en werknemers”, zegt Jan Van Huffel van SBM. “Levenslang leren is aan de orde van de dag. Werknemers kiezen een opleiding die bij hen past en volgen die buiten de werkuren, zodat er ook geen educatief verlof aan te pas komt. Het is een investering in de kennisopbouw van het personeel.”

Divers

De 150 opleidingen zijn erg divers. “Sommige opleidingen zijn puur professioneel”, legt Van Huffel uit. “Van leadership over verbaal meesterschap tot excel. Daarnaast zijn er ook opleidingen die focussen op stressrelease en burn-outpreventie, of slaapcoaching. De werknemers voelen zich beter in hun vel, het effect van die cursussen is voor ‘overmorgen’. Daarnaast is er ‘incentive’ training, onder andere rond Tax-on-web en Mypension.be. Die opleidingen kunnen de employer branding van een bedrijf ten goede komen: je kunt het opleidingspakket meenemen in je wervingscampagnes.”

2.907 deelnemers

Vooral in West-Vlaanderen is het netwerk goed verankerd, met in 2018 maar liefst  2.907 cursisten voor 398 opleidingen. Grote spelers als Barco doen al jaren mee. Nu is de ‘verovering’ van Antwerpen en Oost-Vlaanderen aan de beurt. In Antwerpen zijn onder andere Gosselin, Milcobel (Kallo) en TBH al aan boord. Maar dat mogen er uiteraard meer worden. “Wij zijn op zoek naar bedrijven die hun medewerkers professioneel willen verrijken”, zegt Van Huffel. In samenwerking met Portilog hoop SBM het concept in Antwerpen nog meer ingang te doen vinden.

Meer info vind je hier.

Michiel Leen