Campagne havenbedrijf lokt bachelors naar ‘Capital of engineering’

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Het Havenbedrijf Antwerpen lanceert een employer branding-campagne op zoek naar jonge industriële bachelorprofielen, zeg maar de industriële ingenieurs zoals ze vroeger genoemd werden. Videogetuigenissen, maar ook een rondvaart op een partyboot, moeten jongeren met een dergelijk profiel warm maken voor een job in ‘the capital of engineering’.

De nieuwe employer branding-campagne is erop gericht om technische profielen, zoals professionele bachelors in bijvoorbeeld bouwkunde, naar het havenbedrijf te lokken. Manager interne communicatie Katrien Denef en haar team zetten hun schouders onder het geheel.

Video

De nieuwe campagne zet onder andere de getuigenissen in de verf van de 25-jarige Bill Van den Acker, de 29-jarige Tatjana Vercauteren (zie video onderaan) en de 32-jarige Celine Audenaerdt. Drie jonge medewerkers met een specialisatie in de bouwkunde, die in aparte video’s uit de doeken doen wat hen naar de haven heeft getrokken. Zo voelde het voor Bill alsof hij een andere wereld binnenstapte, is Tatjana nu verantwoordelijk voor de wegen waarop ze ooit zelf leerde autorijden en ruilde Celine de scheepvaart in voor een functie als begeleider van grote infrastructuurprojecten.

Elf grote werven 

De Antwerpse haven werpt zich voor de gelegenheid op als ‘Capital of engineering’. Afstudeerders of jonge bachelors die zich aanmelden, krijgen een ‘paspoort’ van de haven, met daarop de elf grote werven van de haven, gaande van het Deurganckdok  over de vernieuwde Royerssluis, de drijvende droogdokken aan Kaai 602 tot de uitbreiding van de vrachtwagenparking op de rechteroever.

Feestje 2 april 

Om een en ander aanschouwelijk te maken, organiseert het havenbedrijf op dinsdag 2 april een rondvaart met een partyboot om de genodigden de kans te geven de projecten ook eens in het echt te zien. Onderweg wordt door middel van een spel de motivatie van de deelnemers getest, maar er is ook plaats voor een dj-set en een drankje. “Het wordt een ‘Tomorrowland van de haveninfrastructuur’, weet Denef. “We hopen op 2 april veel enthousiaste en gemotiveerde laatstejaars te ontvangen.”

Michiel Leen