‘Den 110’ brengt Bananenboot tot leven met paaldanseressen

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

De Antwerpse maritieme sector reageert eerder koeltjes op de serie ‘Over Water’ van Eén. Toch prikkelt één aspect zowel binnen als buiten de sector de verbeelding: de decadente feestjes op de ‘bananenboot’, een feestschip waar de drank, de drugs, de naakte vrouwen en een gezonde portie fruit niet ontbreken. Of het vrolijke schip helemaal op fictie berust, weten we niet. Mensen die het (zouden) kunnen weten, verzekeren ons dat het nooit heeft bestaan. Maar daar komt nu verandering in. Gaarkeuken 110 bouwt op zaterdag 15 juni een feestje in ‘Bananenbootsfeer’ als onderdeel van het jaarlijkse festival ‘Rock on the Dock.’ 

Topless

“Het idee ontstond na een recent feestje om ons vierde jaar als uitbaters te vieren”, zegt Britt De Baere van Gaarkeuken 110. “De toplessbediening viel duidelijk in de smaak. De link met de Bananenboot was snel gelegd. Voor de tweede dag van het festival, ‘Disco on the dock’, willen we dan ook burleske acts en paaldanseressen inzetten als randanimatie. De rest van de programmatie wordt nog ingevuld.”

Op vrijdag 14 juni gaat het festival van start met liveoptredens en een ‘Maritieme Pint’ van de Antwerp Traffic Club. Die houden meestal hun kleren aan. 

Michiel Leen