Rob Ramaekers nieuwe CEO LAG Trailers

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

Ramaekers is al 29 jaar in dienst bij LAG Trailers, waarvan de laatste vier jaar als COO. Hij zal voortaan de dagdagelijkse operaties van het bedrijf beheren.

LAG Trailers benadrukt dat die benoeming geen grote strategische wijzigingen teweegbrengt. “Wij volgen dezelfde strategische lijn die in 2014 werd uitgezet door Rob Ramaekers en Alan Zhang samen met het managementteam”, luidt het.

Zhang zal via zijn nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor buitenlandse ontwikkelingen op het gebied van zowel nieuwe businessmodellen, nieuwe producten als nieuwe markten. Op die manier behoudt hij ook in de toekomst een sterke band met de Belgische tankwagenbouwer.

LAG Trailers heeft vestigingen in België, Nederland en Polen en andere Europese landen. Het stelt ongeveer vijfhonderd mensen tewerk. Het bedrijf produceert voornamelijk brandstofwagens, tankwagens, bulkwagens, bulkcontainers en containerchassis voor intermodaal verkeer. Het Chinese moederbedrijf CIMC is de grootste containerbouwer ter wereld.

Koen Heinen