Kathleen Keuleers hoofd van vernieuwd exportteam MSC

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Kathleen Keuleers (foto), tot nu toe aan het hoofd van de afdeling Export Commercial wordt met onmiddellijk effect eindverantwoordelijke voor het hele exportdepartement binnen MSC Belgium. Ze is nu verantwoordelijk zowel voor het commerciële als voor de export customer service. Zij krijgt officieel de functie  van Export General Manager. MSC voegt zijn commerciële en customer-serviceafdelingen samen met het oog op de evoluerende markt en de opmars van automatisering en digitalisering.

Beerlandt: “Afdelingen samenvoegen”

“Customer service en commerciële diensten groeien naar elkaar toe”, weet MSC-topman Marc Beerlandt. “De klassieke manifestafdelingen verdwijnen verder omdat steeds meer input van data automatisch gaat. Nu onze directeur customer service Marc Peustjens in september met pensioen gaat, na bijna veertig jaar in dienst bij MSC, is de tijd rijp om de afdelingen samen te voegen.” Beerlandt benadrukt dat de hervorming geen ontslagen met zich meebrengt: het zijn alleen de functieomschrijvingen en rapporteringslijnen die wijzigen. 

Promotie voor Cedrik Janssens 

De functie die Keuleers tot nu toe uitoefende op de commerciële desk zal worden ingevuld door Cedrik Janssens (foto), de huidige Trade Manager Australia, WAF en Zuid-Afrika. Hij wordt Export Commercial Manager. Janssens’ carrière bij MSC Belgium startte in 2006 op de importdienst waar hij de commerciële verantwoordelijkheid over Afrika kreeg. Na zes jaar verhuisde hij in januari van 2013 naar het exportdepartement. Als export commercial manager krijgt Janssens zeggenschap over alle export trades.

Verder waren er nog een aantal andere switches. Zo wordt Cindy Kusé, die nu in functie is als Export Med – Short sea Customer service trade manager, benoemd tot Export Customer Service Manager. Ellen Meuwissen wordt gepromoveerd tot Business Support & Development Manager en zal haar schouders zetten onder de uitbouw van dit nieuwe departement. Haar takenpakket omvat marketing, communicatie, data-analyse, business development en intermodaliteit.

Kwarteeuw ervaring bij MSC 

Kathleen Keuleers heeft een lange staat van dienst binnen het bedrijf. Haar carrière startte in 1995 bij Deckers & Wirtz, het huidige MSC Belgium, op de importdienst. Na vijf jaar verhuisde ze naar het exportdepartement waar ze eerst het Oost-Middelandse-Zeegebied onder haar verantwoordelijkheid kreeg. Een paar jaar later werd dat het volledige Middelandse Zeegebied. In januari 2012 nam ze het volledige commerciële exportteam bij MSC Belgium onder haar hoede.

Michiel Leen