Muzikaal duo uit Havenhuis brengt single voor De Warmste Week

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Er zit muziek in het Havenhuis. Letterlijk dan. Ivy Avenue ontstond twee jaar geleden toevallig tijdens ‘Talent aan boord’, een initiatief van het Havenbedrijf dat de creatieve talenten van zijn medewerkers in de kijker zet. “Ik zou voor het eerst op een podium gaan staan. Omdat ik weinig vertrouwen had in mijn gitaarskills, suggereerde collega Roxanne dat ik samen zou werken met gitarist Pieter.” Met succes: algauw stelde het duo een lijst covers samen en na dat eerste optreden met knikkende knieën smaakte het naar meer. Intussen geldt het duo zowat als huisorkest van het Havenbedrijf en zijn ze regelmatig te horen bij feesten en recepties.

Consument aan het denken 

‘All dancing to the same beat’ heeft een duidelijke boodschap voor de luisteraar. “Het lied gaat niet alleen over collega’s in de logistiek maar het is als het ware een boodschap voor de consument: er hangt een persoonlijk verhaal aan de producten die je uiteindelijk koopt in de winkel en die deel uitmaken van je dagelijkse leven”, klinkt het. “Wij zingen vanuit het perspectief van een consument die zich hier bewust van is. In de strofes zetten we de producent in de kijker, die zich afvraagt welke klant van zijn producten zal gaan genieten. In het refrein zingen we over het besef dat er een hele logistieke keten van mensen voor zorgt dat die producten ‘bij jou’, de klant, terechtkomen: ‘All dancing to one beat, the people we never meet, … it’s a grand performance can’t you see this life is bigger than you and me … In my mind I’ve travelled all along, to places where these faces all belong’.”

Tour in de haven

In het kader van De Warmste Week verkoopt Ivy Avenue de single ‘All dancing to one beat’ in de verschillende afdelingen van het Havenbedrijf. “Het lied gaat erover dat over de hele wereld samengewerkt wordt om die keten te doen werken, ook al zie je de mensen met wie je werkt vaak niet”, zegt Kim. “De opbrengst gaat naar ‘de tuut van tegenwoordig’, een initiatief van de Vlaamse overheid dat gehoorschade bij jongeren moet tegengaan.”

Volgende week begint het duo aan een ‘port tour’ en gaan ze het lied op de verschillende afdelingen live brengen. Ook interesse in een exemplaar? Bestellen kan voor een vrije gift via de website www.ivyavenue.be.

Michiel Leen