Scheepvaartvereniging ASV enthousiasmeert hogeschoolstudenten

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

“Wat zou je liever doen? De wereld rondreizen of een heel leven lang polissen ondertekenen in een verzekeringskantoor?” gooit ASV-directeur Eddy Wouters (foto, midden) de ongeveer vijftig studenten Logistiek Management voor de voeten. Hij heeft net zijn overzicht van een kleine veertig jaar in de martieme sector besloten met een opsomming van de verschillende landen waar het werk hem bracht. Voor zover het publiek nog overtuigd moet worden, wekt het internationale appeal van de job duidelijk de interesse van de studenten. 

De laatstejaars warmmaken voor de sector, daar was het ASV: The Next Generation en de Karel de Grote Hogeschool gisterenavond om te doen. Al voor de vierde keer organiseerden ze deze bijeenkomst. Op het programma: een uiteenzetting over het duurzaamheidsbeleid van de Antwerpse haven door Sofie Coppens van Alfaport-Voka, een exposé van KBRV-adviseur Ludovic Laffineur over de uitdagingen van een schonere scheepvaart, Sarah Hanegraef over de jobcampagne #myjobisbetterthanjours, met Eddy Wouters als afsluiter. 

Goodies

Ondanks het feit dat de studenten er al een hele lesdag op hebben zitten, loopt de aula goed vol. De netwerkreceptie achteraf verloopt geanimeerd. Voor de jongeren de uitgelezen kans om contact te leggen met de jonge afgevaardigden van de scheepvaartbedrijven die in de ASV vertegenwoordigd zijn. Bij het naar buiten gaan krijgt iedereen ook nog een goodiebag vol gadgets van de sponsorende bedrijven. 

Voor student Kenneth Van de Keybus was de avond geslaagd. “Het is leuk om verschillende verhalen te horen van mensen die in de praktijk staan. De uitleg van Eddy werkt heel enthousiasmerend. Een dergelijke passie voor het beroep werkt aanstekelijk.”

Docente Ilse Van Vlierberghe was tevreden over de opkomst. “Ik denk dat uiteenzettingen zoals die van vanavond voor de studenten ook concreter maken hoe het er in de praktijk aan toegaat. Dat merk je ook in de uiteenzetting van Ludovic Laffineur: hij windt er geen doekjes om dat de verduurzaming en vergroening van de scheepvaart nog lang niet af is. De studenten voelen die eerlijkheid en appreciëren dat.”

Michiel Leen