Frédéric De Cooman start headhuntingbedrijf voor logistiek

Nieuws, Mensen
Philippe Van Dooren

De Cooman maakte oorspronkelijk carrière in de expeditie en het transport bij onder andere GEFCO, PFP Logistics, Wim Bosman en Herfurth. Vijf jaar geleden richtte hij TL Hub op, een vacaturesite alleen voor bedienden en kaderleden in het transport en de logistiek. “Dat is onlangs verkocht aan TransportMedia, omdat ik mijn carrière een nieuwe wending wou geven”, zegt hij.

Met zijn nieuwe bedrijf, Uplogist, biedt hij diensten aan op het gebied van selectie en rekrutering van managers in het transport, de logistiek en aanverwante sectoren. “Grote headhuntingbedrijven stellen dikwijls mensen voor met het juiste profiel maar niet de juiste expertise of specifieke kennis. Dankzij mijn ervaring op operationeel gebied en mijn kennis van de hr-markt, wil ik veel doelgerichter mensen selecteren en bedrijven de juiste kandidaten voorstellen. Dat is een toegevoegde waarde die ik kan bieden en de grote spelers niet”, zegt de Cooman.

Hij geeft het voorbeeld van een bedrijf dat een CFO zoekt. “De financiële aspecten in de transportsector zijn zó specifiek dat je niet moet afkomen met iemand met een indrukwekkende cv in de banksector. Met mijn ervaring in de transportsector begrijp ik beter wat het bedrijf verlangt van een kandidaat voor een welbepaalde taak.”

Hij mikt vooral op middle en high management, freelancers en mensen met een digitale kennis, bijvoorbeeld op het gebied van internet en sociale media. “Via TL Hub heb ik ook op dat vlak de nodige expertise”, voegt hij toe.

De Cooman zegt het zeker in het begin kleinschalig te willen houden. “Zo kan ik de dienstverlening zo gepersonaliseerd mogelijk maken. Ik wil ook genoeg tijd kunnen steken in een gedegen selectie”, zegt hij nog.

Philippe Van Dooren