Doel 2020 in beroep tegen ‘kolonialistische’ uitkijktoren in polder

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

De te bouwen uitkijktoren aan de Zoetendijk kadert in het project Havenland, waarmee het Havenbedrijf Antwerpen het havengebied wil aanprijzen als recreatie- en toeristisch gebied. Het Beverse schepencollege verleende begin deze week een vergunning voor het project, maar de actiegroep – die ook opkomt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Beveren – verzet zich. “Die uitkijktoren geeft de indruk dat de polder een grote speeltuin is voor projectontwikkelaars en hun vriendjes”, fulmineert Creve. “Het past binnen de toeristische plannetjes van de haven. Het hele Havenlandproject is niet met de bevolking van de streek afgetoetst. En om in dat landschap dan een toren neer te poten die gemaakt is uit containers, dat is kolonialistisch.” 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.