Blits animatiefilmpje promoot job logistiek bediende

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Alle middelen zijn goed om mensen warm te maken voor een job in de logistiek. Talentenstroom baat al langer een eigen Youtubekanaal uit met gefilmde getuigenissen over verschillende havenberoepen, maar een animatiefilmpje was daar nog niet bij. “We wilden het beroep van logistiek bediende in de kijker zetten bij jongeren”, zegt Mieke Coppieters van Talentenstroom. “Het abstracte concept zegt hen niet zoveel, dus moesten we iets inleidends doen om de job tastbaar en aanschouwelijk te maken. Een animatiefilmpje leek ons daaroe het beste geschikt: over welke functie gaat het, welke generieke competenties moet je hebben, wat zijn de voordelen… De jongeren van vandaag lezen veel minder dan de vorige generaties. Je moet ze benaderen in hun eigen taal, in een vorm die eigen is aan hun leefwereld. Zo’n filmpje legt kort en to the point uit wat hun rol is als logistiek bediende, als deel van een grotere logistieke ketting.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Blits animatiefilmpje promoot job logistiek bediende – Flows

Blits animatiefilmpje promoot job logistiek bediende

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Alle middelen zijn goed om mensen warm te maken voor een job in de logistiek. Talentenstroom baat al langer een eigen Youtubekanaal uit met gefilmde getuigenissen over verschillende havenberoepen, maar een animatiefilmpje was daar nog niet bij. “We wilden het beroep van logistiek bediende in de kijker zetten bij jongeren”, zegt Mieke Coppieters van Talentenstroom. “Het abstracte concept zegt hen niet zoveel, dus moesten we iets inleidends doen om de job tastbaar en aanschouwelijk te maken. Een animatiefilmpje leek ons daaroe het beste geschikt: over welke functie gaat het, welke generieke competenties moet je hebben, wat zijn de voordelen… De jongeren van vandaag lezen veel minder dan de vorige generaties. Je moet ze benaderen in hun eigen taal, in een vorm die eigen is aan hun leefwereld. Zo’n filmpje legt kort en to the point uit wat hun rol is als logistiek bediende, als deel van een grotere logistieke ketting.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login