“In Antwerpen doen we dat zo” werkt niet in Nederland

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Vraag een gezelschap van Belgen en Nederlanders hoe ze over elkaar denken en de clichés vliegen gezwind heen en weer. Nederlanders zijn direct en zelfverzekerd op het onbeleefde af, gladde verkopers en behept met een voorliefde voor transparantie. De Belgen zijn gezellige Bourgondiërs, een tikkeltje vals bescheiden en niet de meest georganiseerde, en ga zo maar door. Dat leidt soms tot strubbelingen in het zakenverkeer tussen de twee buurlanden, en daar wil de Nederlandse Kamer van Koophandel in België en Luxemburg (NKVK) iets aan doen. Wij legden ons oor te luisteren bij de workshop ‘Verschillen in Zakendoen België-Nederland’, die de vereniging deze week organiseerde in Brecht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.