CCSC Rotterdam Botlek failliet, Antwerpse vestiging onder curatele

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen
20220614 ccsc containerdepot haminastraat
Het containerdepot van CCSC aan de Haminastraat in de haven van Antwerpen © CCSC

Het containeropslagbedrijf CCSC in Rotterdam is vorige week door de rechtbank failliet verklaard. De Antwerpse vestiging, die tot dezelfde rechtseenheid behoort, staat onder curatele. Er wordt naar een oplossing gezocht.  

Container & Cargo Service Center (CCSC) is een onderdeel van de logistieke bedrijven onder de Grapevine Group, die in 2017 werd opgericht door Johan Booij. De groep is actief in alle takken van de logistiek, zoals intermodaal transport via weg, spoor en binnenvaart, warehousing, forwarding, shipping, distributie, agenturen en depotactiviteiten. In Rotterdam Botlek beschikt CCSC over een terrein van 6.000 m². Die vestiging is vorige week failliet verklaard.

Poorten Antwerpen dicht

De Antwerpse vestiging, die in juni 2021 van start ging op een terrein van Wijngaard Natie, wordt mee getroffen door het faillissement in Nederland. “Als Antwerpse tak lijden we ‘collateral damage’. We vormen een rechtseenheid”, zegt Kobe Govaerts, die in juni 2021 de overstap maakte van BCTN naar CCSC, waar hij manager is van de Antwerpse tak. In juni van dit jaar werd nog een forse uitbreiding van de Antwerpse site aangekondigd.

“Wij staan op dit moment onder curatele. De poorten van het bedrijf zijn dicht. Er staan nog zo’n 1.500 containers op het terrein. Ik ben al een aantal weken aan het zoeken naar een oplossing”, zegt Govaerts.

Mogelijk komt die er al deze namiddag – dinsdag 27 september – als de curator het licht op groen zet. Dan kan de Antwerpse vestiging een doorstart maken met behoud van de werknemers.